El taller de costura de Núvol de Lletres apropa el seu projecte als infants ingressats al SJD Hospital de Sant Boi

 a Colabora - ActualitatColabora, infermeria, SJD Hospital de Sant Boi, Uncategorized

Aquest projecte de mecenatge, que ja compta amb més de 300 cosidores arreu de Catalunya, crea lletres i pinces per col·locar als llits dels infants ingressats als hospitals catalans.

La finalitat és que les 1.500 lletres de tela, pinces decorades i cordons donats a l’hospital humanitzin les habitacions infantils de la planta de pediatria, així com els bressols dels recent nascuts.

1.500 lletres de tela, pinces decorades i cordons del taller de costura l’Atelier ja es troben a la Unitat Maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La donació arriba de la mà de Núvol de Lletres, un projecte de mecenatge liderat per Bea Osuna, amb la finalitat de crear ambients tranquils per a nadons prematurs ingressats a UCINS (Unitats de Criança Intensiva Neonatal). La iniciativa, en paraules de les seves cosidores, és un projecte solidari que cus “lletres boniques per fer més boniques les estades a les UCINS de diferents hospitals de Catalunya”.

Ara, anys després, i amb més de 300 cosidores repartides per diferents punts de Catalunya, el projecte amplia horitzons i crea lletres també per humanitzar les plantes de Pediatria dels hospitals catalans. “De les converses mantingudes amb les creadores de la iniciativa va néixer el projecte d’ambientar i humanitzar els ingressos d’infants al Servei de Pediatria, i també es va decidir que cada nadó nascut al nostre hospital tingués el seu nom al bressol”, explica Clara Garcia Terol, llevadora i supervisora del procés maternoinfantil al SJD Hospital de Sant Boi, a qui van contactar fa unes setmanes per engegar la col·laboració arran d’haver escoltat opinions positives de mares ateses en aquest hospital.

Tot el material és una donació del taller, un regal exclusiu per a les famílies, que se les poden endur a casa un cop el seu infant rep l’alta, amb l’explicació de l’origen de la iniciativa. Els primers noms, penjats a les habitacions infantils, han tingut molt bona rebuda a l’hospital. “La cara de la primera mare que va veure el nom de la seva filla de cinc mesos, ingressada per bronquiolitis, va ser emotiu, no té preu. Per suposat que és un detall, però, a ulls dels pares, humanitza tot el procés hospitalari”, expliquen professionals de l’equip d’infermeria de la planta de pediatria 6A.

Núvol de Lletres, un projecte solidari amb cosidores amb edats compreses entre 6 i 80 anys

Actualment, són diverses les maternitats catalanes que ja compten amb les lletres de Núvol del Lletres. Aquest projecte, totalment altruista, va néixer al taller L’Atelier 1886, un espai dedicat a la costura creativa on alumnes de qualsevol edat podien aprendre les tècniques de la costura. L’èxit del projecte, que en un principi se centrava en la província de Tarragona, el va dur a estendre’s per tota Catalunya, on de manera remota cosidores de diferents poblacions cusen lletres per formar noms. Les teles i les cintes d’on pengen les lletres provenen de botigues que en fan la donació per poder cosir-les.

Totes aquelles persones que vulguin participar en el projecte poden fer-ho contactant les cosidores via el seu perfil d’Instagram (@nuvoldelletres).

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search