El valor de les cures en salut mental, nou màster de la UB liderat per professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Projectes

Aquesta formació de postgrau ofereix eines específiques per humanitzar les cures infermeres en l’àmbit de la salut mental, tenint en compte els valors i les preferències de la persona atesa, i les necessitats actuals dels professionals.

Fins a un 80% de les persones que tenen un problema de salut mental a Catalunya han patit discriminació, i un 54,9% han rebut bastant o molt freqüentment un tracte discriminatori. Alhora, són un dels col·lectius amb una taxa d’atur més elevada. Aquestes són algunes de les dades que reflecteix l’informe L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona i Spora Sinergies el 2016.

Amb la finalitat de fer revertir aquest context, i sempre amb el repte d’oferir una atenció integral i de màxima qualitat, neix el Màster El valor de les cures en salut mental, reconegut com a tal el mes de juny per la Universitat de Barcelona, i liderat pels infermers del Parc Sanitari, Hilari Andrés i Aitor-Eneko Olivé.

Els professionals que cursin aquest màster podran desenvolupar habilitats basades en el model de recuperació en salut mental, que se centra en la importància de les cures, i fomenta els valors i les preferències de la persona atesa. Es tracta d’un abordatge terapèutic en què el rol infermer esdevé clau, donat que implica un canvi organitzatiu en el sistema d’atenció als problemes de salut mental. El procés assistencial s’adapta a la persona, mitjançant programes específics per a ella i facilitant-ne l’empoderament, per exemple, a través de la presa de decisions pel que fa al tractament.

El pla docent del Màster El valor de les cures en salut mental es compon de classes teòriques presencials, seminaris, treballs en línia, pràctiques en diversos dispositius assistencials i l’elaboració d’un projecte d’investigació. D’altra banda, les sessions estaran impartides per nombrosos professionals que disposen d’una àmplia trajectòria en l’àmbit de la salut mental. El Màster El valor de les cures en salut mental començarà el 8 d’octubre del 2019 i finalitzarà el 30 de juny del 2020. Trobareu tota la informació detallada sobre el curs en aquest enllaç.

Formació per impulsar el lideratge de la professió infermera

La Direcció d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu treballa per donar prestigi i reconeixement a la professió infermera. Amb aquest objectiu, ha impulsat el Màster El valor de les cures en salut mental, gràcies també al Campus Docent Sant Joan de Déu – Escola Universitària d’Infermeria Sant Joan de Déu (adscrita a la Universitat de Barcelona), i amb la col·laboració del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental, l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona, el Parc de Salut Mar i Entitats en Primera Persona (Federació Veus, Activament, Salut Mental de Catalunya i Obertament).

Aquest màster arriba en un moment clau per a la professió infermera, en què el Govern ha aprovat el decret que regularà el procediment d’acreditació de les infermeres i infermers per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà (Decret d’Acreditació per a la Prescripció Infermera).

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search