Esteu patint l’impacte emocional de la pandèmia? Sumeu-vos a la segona fase del projecte Respond!

 a Projectes, Salut mental

Si formeu part del col·lectiu de professionals sanitaris, podeu participar en un assaig clínic que pretén augmentar el benestar emocional i ajudar-vos a gestionar l’estrès.

Les dades suggereixen que la pandèmia de la covid-19 ha empitjorat la salut mental dels professionals.

Ja està en marxa la fase de reclutament per participar en un assaig clínic que pretén augmentar el benestar emocional i ajudar els professionals a gestionar l’estrès.

Por, sobrecàrrega de feina i estrès són alguns dels factors que van impactar en els professionals sanitaris que van treballar en primera línia durant la primera onada de la covid-19. Ho determina la fase inicial del projecte Respond, en concret, arran d’entrevistes qualitatives a més d’una trentena de persones, en la primera etapa d’una recerca que té com a objectiu afavorir el benestar emocional dels participants i aportar eines d’utilitat per a situacions futures.

Respond enceta ara la segona fase: un assaig clínic que busca reclutar professionals sanitaris que tinguin un nivell de malestar elevat,. En aquest sentit, el projecte té com a principal benefici un augment de la seva qualitat de vida i resiliència.

Assessorament professional per afrontar millor el dia a dia

S’implementarà una intervenció esglaonada que disposa de 2 programes de baixa intensitat amb què s’ofereixen tècniques i eines per reduir el malestar psicològic, millorar la gestió de l’estrès i la resolució de problemes.

Aquestes intervencions han estat desenvolupades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i ja han demostrat la seva efectivitat en la millora del benestar emocional en altres contextos. En el marc del projecte Respond, aquestes han estat adaptades al col·lectiu sanitari i a situacions de pandèmia.

Cada programa consta de 5 setmanes i compta amb el suport d’un terapeuta de gestió emocional que guia els participants al llarg de tot el procés.

En cas que es detecti que algun dels participants té un trastorn de caràcter greu, se’l derivarà a un professional de salut mental perquè en faci el seguiment i tractament oportuns.

Si teniu dubtes que voleu resoldre amb l’equip d’investigació o esteu interessats a participar en el projecte, escriviu un missatge de correu electrònic a  parcsanitari.participa@sjd.es o truqueu al  +34 93 640 63 50 (ext.: 1-2540).

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search