Ets un professional de la salut? Volem escoltar la teva veu!

 a Institució

 

  • El projecte Respond, en el qual participa el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, busca voluntaris per estudiar l’impacte emocional que ha suposat la pandèmia

 

Des de l’inici de la pandèmia, els professionals dels centres sanitaris han estat exposats a una enorme pressió assistencial, al risc de contagi i a unes condicions de feina molt complexes, fet que ha pogut provocar alts nivells d’estrès, malestar psicològic i reduccions del grau de benestar en general.

Per donar resposta a aquesta necessitat, neix el projecte Respond (Improving the preparedness of Health Systems to Reduce Mental Health and Psychosocial Concerns resulting from the COVID-19 Pandemic).

L’objectiu principal del projecte és desenvolupar i testar una intervenció, basada en programes de l’Organització Mundial de la Salut, per millorar la resiliència i la salut mental dels professionals sanitaris de primera línia.

Els resultats d’aquest estudi permetran proporcionar a les autoritats sanitàries les eines adients per millorar la salut mental i el benestar emocional dels professionals, i poder aplicar-les en futures pandèmies.

Respond és un estudi d’investigació a escala internacional, finançat per la Unió Europea, en el qual participen 13 universitats i centres de recerca d’arreu d’Europa, entre els quals hi ha el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

En la primera fase del projecte Respond, necessitem identificar i descriure els problemes prioritaris de salut mental i psicosocial dels professionals de l’àmbit de la salut que han desenvolupat la seva tasca en  primera línia i s’han vist afectats per la pandèmia de la COVID-19.

 

És per aquest motiu que busquem voluntaris que vulguin participar en aquesta primera fase del projecte i que compleixin aquestes condicions:

  • Haver estat en actiu durant la primera onada de la COVID-19
  • Formar part d’algun dels següents col·lectius:
  1. Personal sanitari (col·lectiu de metges, d’infermeria i auxiliars d’infermeria)
  2. Treballadors dels centres d’atenció primària
  3. Zeladors
  4. Administratius dels centres hospitalaris o d’atenció primària
  5. Serveis d’emergència
  6. Autoritats sanitàries locals

 

Volem saber la vostra opinió sobre els assumptes i els problemes que afecten els professionals sanitaris de primera línia a escala nacional. Per aconseguir-ho, farem una entrevista virtual a cada voluntari de 35-40 minuts de durada (horari a convenir), en la qual la confidencialitat de les seves dades estarà garantida en tot moment.

Si esteu interessats a participar o voleu més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres: a.monistrol@pssjd.org


La vostra experiència personal és clau per aconseguir uns resultats que permetin millorar la salut mental de tots els professionals.
 

 

“This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme Societal Challenges under grant agreement No 101016127.”

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search