Èxit de la Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa

 a Institució
​Sota el títol “Biològicament espirituals”, la jornada organitzada pel Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va celebrar-se el passat 5 de maig. La participació en la jornada va superar totes les expectatives i es que més de 200 persones no van volen faltar a aquesta trobada.
La jornada va permetre a tots els assistents conèixer, des d’un marc holístic (Biologia, Neurologia, Psiquiatria, Psicologia, Infermeria i Atenció Espiritual), en què consisteix la dimensió espiritual de les persones. Es tracta d’una dimensió inherent en l’antropologia humana que busca el sentit de la vida i la transcendència interacciona amb l’aspecte físic/somàtic i es concreta en el pensament simbòlic (capacitat de comunicar les percepcions no visibles com són l’amor, la lluita per un ideal…) en relació amb les emocions, activades pel que és ètic, l’estètic i el propi coneixement. Tot això pot ser viscut des de la saviesa, la filosofia de vida i/o des de l’intercanvi d’experiències religioses.
Les sensacions viscudes durant la jornada van posar de manifest que existeix un profund interès i una especial sensibilització per defendre l’atenció integral realment centrada en la persona, fet que fa necessari incloure la valoració i el acompanyament espiritual en el marc assistencial.
Atendre aquesta dimensió és COSA DE TOTS. Per aquest motiu, des del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari es continuarà treballant en aquesta línea de diàleg i col·laboració entre tots els professionals.

 

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search