Èxit del projecte “Còmic en Viu”, del CE Els Til·lers, en les XIV Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques i la Música, a València

 a Colabora - ActualitatColabora, Salut mental

Els passats dies 7, 8 i 9 de novembre es van celebrar les XIV Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques i la Música, a València. La Unitat Terapèutica del Centre Educatiu Els Til·lers, de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, hi va presentar el projecte “Còmic en Viu: Arts gràfiques i teatre per la reinserció d’adolescents que presenten conductes transgressores i problemes de salut mental”.

El projecte de teatre i còmic que es porta a terme a Til·lers va donar lloc a “Còmic en Viu”, una obra teatral que combina la representació d’escenes de còmic, on els personatges són interpretats pels joves actors, i escenes més intimes, on reflexionen sobre els seus desitjos i sobre la capacitat somiadora que tots i totes portem dins. Aquesta obra vol fer valdre els anhels i les il·lusions de totes les persones joves, com a motor de força per al canvi i per a la desestigmatització de la salut mental, trencant tabús i posant el focus en les capacitats i no en les limitacions.

A la unitat terapèutica es promou el desenvolupament de projectes que identifiquin les potencialitats i els aspectes més saludables i prosocials de cada persona, afavorint experiències emocionals correctives, que resultin significatives per a cada un dels joves atesos. L’objectiu del projecte rau a generar un espai en què la resiliència es transforma en art i els permet brillar.

Amb iniciatives com aquestes, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu afavoreix l’articulació d’un diàleg permanent i encoratjador entre l’art i la salut mental, centrant el focus en processos artístics basats en l’anàlisi, la reflexió, la creació i l’experimentació. La finalitat és aconseguir l’empoderament de les persones ateses i l’articulació d’aliances amb altres col·lectius vulnerables, diverses comunitats i la ciutadania en general.

Aquí podeu veure un audiovisual amb un tastet del projecte:

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search