Fundació Glòria Soler i SOM Salut Mental 360, una aliança en favor de la salut mental

 a Salut mental

L’entitat dona suport a la plataforma digital dels centres de Sant Joan de Déu.

La pandèmia de la covid-19 ha posat encara més de manifest la important incidència dels problemes de salut mental en la societat.

A Catalunya, més d’un 20% de la població podria haver patit ansietat i depressió durant el confinament, segons dades públiques. Unes xifres que reflecteixen com el context de pandèmia global ha afectat el benestar emocional de la ciutadania, que s’ha vist agreujat per les mesures de restricció social per contenir el coronavirus.

Amb aquest rerefons, la Fundació Glòria Soler, entitat que fomenta projectes en els àmbits científic, social i humanístic, dona suport a SOM Salut Mental 360, un portal web que vol esdevenir un punt de referència a escala nacional i internacional en matèria de salut mental, impulsat pels centres de Sant Joan de Déu. La plataforma digital neix, en concret, gràcies al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Sant Joan de Déu Serveis Socials i, de manera transversal, de Sant Joan de Déu Solidaritat.

Serveis i recursos digitals per a tota la població

Amb una mirada de 360 graus, aquest portal web treballa per promoure el coneixement i informar, amb rigor i senzillesa, de tots els temes relacionats amb la salut mental. La plataforma pretén acompanyar i esdevenir un punt de trobada al servei de la societat en general, els professionals de l’àmbit de la salut i la docència, els voluntaris i, sens dubte, les persones ateses i els seus familiars.

El suport de la Fundació Glòria Soler, amb una donació de 50.800 €, permetrà donar una embranzida en l’àrea de l’art i la salut mental a través del projecte Curadors: Suport a la salut mental, SOM 360. Mitjançant el desenvolupament d’eines digitals es facilitarà la creació de nous continguts multimèdia per afavorir la sensibilització cap a l’expressió artística i, també, la prevenció i la teràpia dels trastorns mentals.

Una col·laboració de llarg recorregut

Amb la participació en aquest programa referent, la Fundació Glòria Soler reafirma el seu compromís amb Sant Joan de Déu en diversos projectes assistencials. En aquest sentit, la seva col·laboració ha estat vital al llarg dels anys per impulsar el programa Torrents d’Art, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, així com la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’hospital maternoinfantil d’Esplugues.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search