III Premi Internacional de Psicologia en Fibromialgia

 a Institució
​La pàgina web de l’Associació Basca de Divulgació de la Fibromialgia (ADFM) ja ha anunciat que el treball titulat “Effectiveness of a psycho-educational treatment programme implemented in general practice for fibromyalgia patients: A randomized controlled trial” ha estat el guanyador del III Premi Internacional de Psicologia en Fibromialgia – Premi Celeste.

 

Aquest premi vol reconèixer i potenciar la investigació i la tasca psicològica que s’està realitzant en l’àmbit de la Fibromialgia i el Síndrome de Cansament Crònic, amb l’objectiu d’avançar i difondre el coneixement en aquets camp.
El components del grup de treball que s’ha endut el premi són: Juan Vicente Luciano, Núria Martínez, María Teresa Peñarrubia-María, Rita Fernández-Vergel, Javier García-Campayo, Camino Verduras, María Elena Blanco, Mónica Jiménez, José Miguel Ruiz, Yolanda López del Hoyo i Antoni Serrano-Blanco.
El treball guanyador està estructurat de la següent manera:
  • Introducció: s’explica que la fibromialgia és una greu malaltia que afecta, cada vegada més, a la població. També es fa una comparativa entre l’eficàcia d’una intervenció psico-educativa grupal amb el tractament habitual.
  • Mètode: es presenta un assaig clínic controlat i aleatori on participen 530 persones amb fibromialgia.
  • Resultats: determina que en el pre-tractament no hi ha diferències entre els grups de gènere, edat, estat civil, convivència, nivell educatiu, estat físic… Els anàlisi, però, sí mostren diferències en el post-tractament en funció del tractament rebut (l’habitual o o la intervenció psico-educativa).
  • Conclusions: es determina que una intervenció psico-educativa de dos mesos millora l’estatus funcional dels pacients amb fibromialgia.
Des d’aquí volem felicitar a tots els integrants d’aquest grup de treball per la feina feta i per aquest premi.

 

Per veure més informació feu clic aquí

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search