III Premi Internacional de Psicologia en Fibromialgia

 a Institució
​La pàgina web de l’Associació Basca de Divulgació de la Fibromialgia (ADFM) ja ha anunciat que el treball titulat “Effectiveness of a psycho-educational treatment programme implemented in general practice for fibromyalgia patients: A randomized controlled trial” ha estat el guanyador del III Premi Internacional de Psicologia en Fibromialgia – Premi Celeste.

 

Aquest premi vol reconèixer i potenciar la investigació i la tasca psicològica que s’està realitzant en l’àmbit de la Fibromialgia i el Síndrome de Cansament Crònic, amb l’objectiu d’avançar i difondre el coneixement en aquets camp.
El components del grup de treball que s’ha endut el premi són: Juan Vicente Luciano, Núria Martínez, María Teresa Peñarrubia-María, Rita Fernández-Vergel, Javier García-Campayo, Camino Verduras, María Elena Blanco, Mónica Jiménez, José Miguel Ruiz, Yolanda López del Hoyo i Antoni Serrano-Blanco.
El treball guanyador està estructurat de la següent manera:
  • Introducció: s’explica que la fibromialgia és una greu malaltia que afecta, cada vegada més, a la població. També es fa una comparativa entre l’eficàcia d’una intervenció psico-educativa grupal amb el tractament habitual.
  • Mètode: es presenta un assaig clínic controlat i aleatori on participen 530 persones amb fibromialgia.
  • Resultats: determina que en el pre-tractament no hi ha diferències entre els grups de gènere, edat, estat civil, convivència, nivell educatiu, estat físic… Els anàlisi, però, sí mostren diferències en el post-tractament en funció del tractament rebut (l’habitual o o la intervenció psico-educativa).
  • Conclusions: es determina que una intervenció psico-educativa de dos mesos millora l’estatus funcional dels pacients amb fibromialgia.
Des d’aquí volem felicitar a tots els integrants d’aquest grup de treball per la feina feta i per aquest premi.

 

Per veure més informació feu clic aquí

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search