1 – 7 d’agost: Setmana Mundial de la Lactància Materna 2022

 a Dia Mundial, SJD Hospital de Sant Boi

Fer visible la lactància materna, donar informació i oferir recursos, així com parlar de les possibles dificultats que poden sorgir són alguns dels objectius de la celebració d’aquesta setmana..

El SJD Hospital de Sant Boi s’uneix a aquesta commemoració com a centre que fomenta la lactància materna, entre altres, a través del taller d’alletament.

Cada any de l’1 al 7 d’agost se celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna, instaurada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i Unicef l’any 1992. El seu objectiu és crear consciència, donar suport a les mares que escullen donar el pit i promoure una pràctica amb molts beneficis per als infants.

“Impulsem la Lactància Materna: donant suport i educant”, lema del 2022

El lema d’enguany, “Impulsem la Lactància Materna: donant suport i educant”, té per objectiu que tots els agents involucrats en la lactància participin en la seva promoció. La lactància materna és cosa de tots, no sols de la mare que alleta i el seu bebè, per això enguany la Setmana Mundial de la Lactància Materna vol centrar-se en enfortir la capacitat dels actors que han de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en diferents nivells de la societat.

El SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma anualment a aquesta commemoració amb l’objectiu de “visibilitzar la lactància materna, donar informació a les dones, mostrar tots els recursos que tenen a l’abast i posar sobre la taula, també, les dificultats amb què es poden topar en donar el pit”, explica Clara Garcia Terol, llevadora i supervisora de l’Àrea Maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi.

Els avantatges de l’alletament matern per a la mare i el bebè

La llet materna és l’aliment per excel·lència per al nadó. Entre les seves avantatges destaca que és gratuïta, s’adapta perfectament a les necessitats del bebè i a cada etapa del seu desenvolupament, i reforça des del primer moment el seu sistema immunitari. A més, la seva pràctica afavoreix també la creació del vincle amb la mare. Les primers hores de vida del nadó són claus quan parlem de lactància materna. Aquestes hores impacten en l’inici, l’establiment i el manteniment perllongat de la lactància.

D’altra banda, també s’ha demostrat que la lactància materna és beneficiosa per a la dona, perquè, a curt termini contribueix a “una disminució del sagnat postpart i a una millor recuperació en aquesta etapa”, a banda de prevenir patologies en el futur com ara “l’osteoporosi, malalties degeneratives, o els càncers de mama o cèrvix”, afirma Garcia Terol.

Taller d’alletament al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Un dels recursos que el Parc Sanitari Sant Joan de Déu posa a l’abast de les mares que donen a llum al SJD Hospital de Sant Boi és el taller d’alletament, un espai on, cada dilluns i dimecres al matí, un grup de mares amb els seus nadons pot aprendre sobre lactància materna, i compartir preguntes i inquietuds respecte a aquest procés “que és canviant i que gairebé cada dia o cada setmana requereix saber coses noves”, apunta Rebeca Heras Trejo, infermera assessora en lactància materna.

Mites, prejudicis o influència de l’entorn més pròxim són alguns dels entrebancs amb què es troben les mares lactants i que poden acabar fent trontollar la lactància. És per això que el taller d’alletament del SJD Hospital de Sant Boi proporciona a les dones informació de primera mà, amb professionals formades i amb coneixements específics d’aquest àmbit, així com de l’etapa del postpart i de la criança, perquè les assistents puguin resoldre tots aquells dubtes que els puguin sorgir.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search