Carregant Esdeveniments

« Veure tots

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

10 d’octubre: Jornada sobre Còmic i Salut Mental al Parc Sanitari

10/10/2018

Segons xifres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aproximadament el 20% dels nens i adolescents tenen problemes de salut mental. El pròxim dimecres 10 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el projecte artístic Torrents d’Art, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, organitza la Jornada Còmic i Salut Mental, una jornada dirigida al públic més jove des d’una mirada moderna i iconogràfica.
El còmic és un format narratiu capaç de mostrar una perspectiva única sobre la salut mental a través de la conjunció de text i imatge. Les seves possibilitats gràfiques poden proporcionar, tant a usuaris, professionals, i ciutadania, un millor enteniment de la salut mental. En aquest sentit, la Jornada Còmic i Salut Mental pretén sensibilitzar la població sobre una situació cada vegada més creixent, el malestar psíquic i els problemes de salut mental tot dirigint la seva mirada als joves de Sant Boi de Llobregat, utilitzant el còmic com a via d’expressió i de diàleg.
Els còmics faciliten la comprensió, gràcies a l’eficiència comunicativa de les imatges, d’allò que ningú, excepte els qui ho experimenten en primera persona, pot percebre. A més, pot dir-se que en el còmic i la novel·la gràfica, mitjà amb un innegable caràcter contestatari, es pot representar allò que està no ho està en altres àmbits culturals, com ara els problemes de salut mental.
El pròxim 10 d’octubre, l’Auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu serà escenari d’una jornada que exposarà el curs narratiu dels problemes de salut mental i reflexionarà sobre ella per mitjà de diverses activitats:
  • Taller participatiu Còmic Col·lectiu (10.30 hores) a càrrec dels artistes Francesc de Diego Abel Carrasco.
  • Exposició d’obres i fanzines.
  • Mesa debat sobre Còmic i Salut Mental (11.30 – 13.00 hores) a càrrec de Ricard Ruiz, escriptor, periodista i autor de Las voces del Laberinto. Historias reales sobre esquizofreniaCristina Méndez, coordinadora de l’Àrea d’Art i Cultura d’Activament i Antoni Boix, responsable del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i expert en còmic.

Mostra els detalls

Data:
10/10/2018

Organitzador

Parc Sanitari Sant Joan de Déu
Telèfon:
936 406 350 - 936 615 208
Email:
pssjd@pssjd.org
Web:
www.pssjd.org

Recinte

Auditori Parc Sanitari Sant Joan de Déu
Doctor Antoni Pujadas, 42
Sant Boi de Llobregat , Barcelona 08830 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
936 406 350
Web:
www.pssjd.org
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search