Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Webinar: “La vida amb un trastorn de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF)”

14/09/2021 | 18:00 - 19:00

Gratuït

El pròxim dimarts 14 de setembre a les 18 hores, SOM Salut Mental organitza el webinar “La vida amb un trastorn de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF)”. Aquesta  trobada virtual pretén donar a conèixer les necessitats de les persones amb TEAF i les seves famílies en les diferents etapes de la vida, així com els recursos adequats per garantir un bon suport i maneig de les dificultats associades al trastorn.

El trastorn de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF) és una síndrome caracteritzada per dèficits cognitius, conductuals i característiques físiques (com anomalies craniofacials, baix pes corporal i baixa estatura, mala coordinació, problemes d’audició o visió…) però també, retard del creixement i alteracions del sistema nerviós central; causades per l’exposició prenatal a l’alcohol. Només evitant el seu consum durant l’embaràs, es pot evitar que el nadó neixi amb TEAF. Els efectes de l’alcohol en el fetus es poden produir en qualsevol trimestre durant la gestació, i independentment del tipus d’alcohol i de la quantitat que se’n consumeix.

Els dèficits primaris del TEAF de memòria, atenció, problemes d’aprenentatge d’habilitats socials, d’autoregulació emocional… apareixen ja en la infància i perduren al llarg de la vida de la persona. Aquestes dificultats poden portar a complicacions secundàries com fracàs escolar, problemes legals, conductes sexuals inapropiades, consum de tòxics, dependència i dificultats per incorporar-se al món laboral a l’edat adulta. El desconeixement d’aquest trastorn afavoreix que es diagnostiqui exclusiva i / o erròniament com a condicions comòrbides, amplificant els danys existents i futurs.

El webinar comptarà amb una taula rodona d’experts moderada per Pere Folguera Parcet, vicepresident de l’Associació de Famílies Afectades per la síndrome Alcohòlic Fetal (AFASAF); i la participació de la Dra. María Eugenia Russi, adjunta del Servei de Neuropediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; Marga García Baró, psicòloga de l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (AcidH); i Isabel Pagán, mare d’una jove amb síndrome alcohòlic fetal (SAF) i sòcia de l’Associació de Famílies Afectades per la síndrome Alcohòlic Fetal (AFASAF).

Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search