La implicació de les persones ateses en la seva seguretat centra el Dia Mundial de Seguretat del Pacient 2023

 a Colabora - ActualitatColabora, Dia Mundial, Uncategorized

L’objectiu d’enguany és reconèixer el paper clau de les persones, les seves famílies i els cuidadors en la seguretat de l’assistència sanitària

L’evidència ha demostrat que la participació dels pacients en la seva cura produeix beneficis significatius en seguretat, salut i satisfacció

El Parc Sanitari SJD, mitjançant la Unitat de Qualitat i Seguretat, aposta per la seguretat dels pacients com un dels eixos clau en l’assistència dels seus professionals

Cada 17 de setembre es commemora el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de prevenir i reduir els riscos, errors i danys que pateixen les persones ateses durant la prestació de l’assistència sanitària.

Sota el lema “Incloguem els pacients en la seva seguretat”, enguany el dia se centra en el reconeixement del paper crucial de les persones ateses, les seves famílies i els cuidadors en la seguretat de l’assistència sanitària. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la commemoració d’aquest dia i recolza l’evidència que quan els usuaris es converteixen en membres actius de l’equip d’assistència sanitària, fent-se partícips en la seva cura, es produeixen beneficis notables en seguretat, salut i satisfacció.

Des del Parc Sanitari SJD s’aposta fermament en la seguretat de les persones ateses com un dels eixos de l’assistència de qualitat dels nostres professionals. Aquesta aposta implica la participació activa de les següents estructures bàsiques: la Direcció, la Unitat de Qualitat i Seguretat, la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient (a través de l’anàlisi dels incidents i el posterior seguiment de les accions de millora derivades), el Comitè de Seguretat del Pacient, els grups de treball de línies específiques on destaquen entre d’altres: prevenció i maneig de nafres i lesions relacionades amb la dependència, cirurgia segura, prevenció i maneig del suïcidi, prevenció i maneig de les agressions entre usuaris, identificació inequívoca dels pacients… i, sobretot, els professionals, les persones ateses i les seves famílies.

El Parc Sanitari SJD s’alinea totalment a amb els objectius del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2023 marcats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i promoguts pel Departament de Salut:

  1. Augmentar la consciència global sobre la necessitat de compromís actiu dels pacients i les seves famílies i curadors en tots els escenaris i a tots els nivells d’assistència sanitària per millorar la seguretat del pacient.
  2. Convèncer els responsables de les polítiques, els líders en assistència sanitària, els treballadors en salut i cures, les organitzacions de pacients, la societat civil i altres parts implicades de la necessitat que els pacients i les famílies es comprometin en les polítiques i les pràctiques per assolir una assistència sanitària segura.
  3. Empoderar els pacients i les famílies per implicar-se activament en la seva pròpia assistència sanitària i en la millora de la seguretat de l’assistència sanitària.
  4. Defensar l’acció urgent per a un compromís del pacient i de la família alineat amb el Pla d’acció global en seguretat del pacient 2021-2030 i perquè se li doni compliment per part de tots els països signataris.

Si en voleu saber més podeu consultar la informació publicada per l’Organització Mundial de la Salut.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search