La màgia del voluntariat en el nou número de “Parc Solidari”

 a Institució
  • El cinquè butlletí del Parc Sanitari Sant Joan de Déu és un agraïment a les persones que fa més d’una dècada que ofereixen la seva generositat als més vulnerables
  • En aquest nou número, encetem un nou apartat en el qual descobrim la vessant més solidària dels professionals de la institució

 

Sota el lema “Rebre molt més del que donem: la màgia del voluntariat”, en aquesta edició volem agrair l’esforç ingent de l’equip de voluntariat durant aquests mesos de pandèmia i la seva capacitat per adaptar-se a la situació actual, donant suport, dia rere dia, a l’equip de professionals de la institució. En aquest sentit, coneixerem les experiències de persones voluntàries que des de fa més de 10 anys desenvolupen la seva tasca solidària amb el compromís i la generositat envers les persones que més ho necessiten.

Alhora, destaquem el projecte #JoHoCanvioTot amb l’entrevista a Diana Casellas, responsable de Sensibilització de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que ens parlarà d’aquesta sèrie documental protagonitzada per  joves que han decidit fer un pas endavant per combatre l’estigma que pesa sobre la salut mental. Una generació que vol ser escoltada i que ens vol fer reflexionar sobre la nostra manera de pensar i relacionar-nos.

Un nou espai dedicat a descobrir la vessant solidària dels professionals

Una de les novetats d’aquest butlletí, inclosa dins de l’apartat Implica’t, és l’espai dedicat a conèixer l’experiència solidària dels professionals del Parc, fora del centre. En aquest sentit, seran ells en primera persona qui ens explicaran en què consisteix el seu voluntariat, des de quan s’hi dediquen i què els ha aportat a la seva vida personal.

Alhora, us convidem a descobrir una sèrie d’iniciatives en què l’usuari de salut mental n’és el protagonista. D’una banda, el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Ciutat Vella finalitza la segona edició del projecte Teràpia Assistida amb Cavalls (TAC) com a tractament alternatiu complementari dirigit a persones amb un trastorn mental. I d’altra, destaquem la inauguració d’un nou espai creatiu per a usuaris i professionals al vestíbul de l’Hospital de Sant Boi amb l’exposició “Tres camins, tres fins”, un projecte impulsat per Torrents d’Art. Algunes de les seves protagonistes residents de les unitats 2 i 3 de la Clínica Sant Carles ens expliquen el procés creatiu d’aquesta mostra.

A més, hem de parlar “Més que mai” d’una Magic Line, diferent i única, però alhora, molt necessària per contribuir a pal·liar els danys econòmics i socials de tantes persones afectades per la situació que ens ha tocat viure.

Finalment, en aquesta publicació també, fem un homenatge al Germà Vallejos, que enguany, celebra 90 anys d’una vida compromesa i dedicada a la cooperació amb els centres de Sant Joan de Déu al món.

Si voleu llegir la nova edició de “Parc Solidari” feu clic aquí 

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search