La tasca infermera del Parc Sanitari Sant Joan de Déu premiada al VI Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental

 a infermeria, Salut mental

Andrea Raya, Júlia Rolduà i Ana Tello van ser premiades per les seves comunicacions, en una edició que va comptar amb una alta participació de professionals de la institució.

Jordi Ramón Rizo, infermer en salut mental al CSMA de Cornellà, va participar en la segona jornada parlant sobre l’acompanyament de la soledat en les persones grans.

Sota el lema ‘Un nou escenari’, el Congrés va posar sobre la taula nous abordatges, reptes i reivindicacions en salut mental.

L’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM) va organitzar el passat 6 i 7 d’octubre el VI Congrés d’Infermeria de Salut Mental, a Tortosa. Sota el lema ‘Un nou escenari’, la sisena edició del Congrés es va centrar en la situació esdevinguda després de la pandèmia mundial, on la salut mental ha emergit per esdevenir una prioritat.

El col·lectiu d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu no va faltar a la cita. Jordi Ramón Rizo, infermer en salut mental al CSMA de Cornellà, va presentar la seva ponència ‘Acompanyant la soledat en les persones grans’ en el marc de la taula sobre Nous reptes per a nous escenaris, que va tenir lloc la segona jornada del Congrés.

A més, tres de les residents d’infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que van exposar els seus treballs van ser premiades pels projectes presentats:

  • 1r premi al Millor Projecte de Recerca: “Impacte del locus de control en la salut mental de la població adulta de Barcelona”. Autora: Andrea Raya Sánchez.
  • 1r premi a la Millor Experiència: “Intervenció sobre l’abordatge de la cura cap a les persones amb discapacitat intel·lectual en la millora de la conducta i la gestió emocional, en una unitat de salut mental penitenciària”. Autora: Ana Tello Castillo.
  • 2n premi en Comunicació Oral: “L’autoestigma i les estratègies d’afrontament en persones amb un primer episodi psicòtic”. Autora: Júlia Rolduà Ros.

Al marge dels guanyadors, la participació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va ser clau en aquesta edició, amb fins a 8 comunicacions orals acceptades i 5 pòsters presentats.

La VI edició del Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental, un fòrum de treball on persones amb experiència pròpia i professionals reflexionen sobre la situació actual en aquest àmbit, va servir per posar sobre la taula experiències, nous enfocaments i noves eines terapèutiques en el marc del nou escenari sorgit arran de la pandèmia per Covid-19.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search