La Unitat de Recerca publica un article a la prestigiosa revista Journal of Clinical Psychiatry

 a Institució
​Tot va començar l’any 2005 quan, un grup d’investigadores i investigadors de la Unitat de Recerca encapçalats per la Dra. Judith Usall, van posar en marxa uns dels primers assajos clínics que encetava la unitat. La intenció era portar a terme un estudi on les dones amb esquizofrènia desprès de la menopausa fossin les grans protagonistes. La Unitat de Recerca va obtenir la beca Stanley que concedeix la Fundació dels Estats Units. Amb aquests diners, va iniciar-se l’estudi amb 33 casos sobre la taula.
“Ha estat una tasca lenta. Més que res perquè nosaltres encara no havíem portat a terme cap assaig clínic… Però vull agrair la col·laboració de totes aquelles pacients i professionals que han participat en aquest estudi”, afirma la Dra. Usall.
L’estudi en concret, analitza com un medicament anomenat Raloxifè pot influir o no en la millora dels símptomes psicòtics de les dones amb esquizofrènia durant la menopausa. La intenció era avaluar si en afegir raloxifè al tractament habitual de les afectades era més eficaç que el eplacebo i centrar-se especialment en l’estudi dels símptomes negatius que provoca l’esquizofrènia com són els problemes de relació, el pensament pobre…
“Per a mi va ser molt important el fet de poder realitzar aquest estudi. M’interessa molt poder realitzar assajos clínics independents de la indústria farmacèutica i també estudiar aspectes relacionats amb dona i salut mental&quot.
La Judith Usall, ha comptat amb la col·laboració entre altres de la Susana Ochoa, Elena Huerta-Ramos, la Raquel Iniesta, Jesús Cobo, Susana Araya,  Mercedes Roca, el Antoni Serrano-Blanco, el Fernando Teba per portar a terme tant l’estudi com l’article que ara publica al respecte la prestigiosa revista Journal of Clinical Psychiatry. .L’article està dedicat a la memòria de la Marta Barceló que va ser la primera psicòloga que hi va participar.
Els resultats d’aquest estudi han estat tan bons que “ens han tornat a concedir aquest any la beca Stanley amb l’objectiu d’ampliar l’estudi. Ara, en comptes de fer un seguiment de 3 mesos, el farem de6. A més, intentarem reclutar 80 casos així que el repte és força important”, explica la Dra. Usall. En aquest cas, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu comptarà amb la col·laboració del Parc Taulí i l’Hospital Pere Mata de Reus per tal d’incloure un estudi genètic en la investigació.
Ha quedat demostrat que, desprès de molts anys de feina, la recompensa acaba arribant. Des d’aquí donem l’enhorabona a totes les persones implicades en la realització d’aquest estudi!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search