L’Àrea de Psiquiatria Penitenciària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a ‘Planta Baixa’, de TV3

 a Institució, Salut mental

El psiquiatre Álvaro Muro, coordinador d’aquest servei, parla al programa sobre l’empitjorament de la salut mental durant la pandèmia.

A Catalunya hi ha 7.879 persones en centres penitenciaris i més de la meitat tenen problemes de salut mental. A més, arran de la pandèmia de la covid-19, les consultes psiquiàtriques en aquest àmbit han crescut un 20%. Per parlar sobre aquesta qüestió, el programa ‘Planta Baixa’, de TV3, va entrevistar el 15 d’octubre passat el psiquiatre Álvaro Muro, coordinador de l’Àrea de Psiquiatria Penitenciària de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

“El fet que en un període d’un any s’hagin aturat les visites i sortides de la presó ha afectat la rehabilitació dels usuaris. La seva millora s’ha de demostrar davant d’un jutge, a qui cal justificar que la persona ha pogut sortir a l’exterior, cosa que l’ajuda en el procés de rehabilitació”, explica el doctor Álvaro Muro.

Del total de persones en centres penitenciaris que hi ha Catalunya, un 2% tenen trastorns mentals greus. D’altra banda, les patologies més freqüents en l’actualitat són la depressió i l’angoixa, i el 40% dels usuaris prenen medicació per tractar els diagnòstics.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search