L’atenció al part centra el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

 a Dia Mundial

Des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ens adherim a aquesta jornada que enguany posa el focus en un moment clau de la vida de les dones.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir el 17 de setembre com a data per afavorir el compromís públic, sobretot dels professionals del camp de la salut, amb la seguretat del pacient, una àrea que l’entitat considera que ha de ser una prioritat a escala global.

Aquest any, l’OMS es focalitza en el fet que tant les dones com els bebès estan exposats a una càrrega considerable de riscos i danys derivats d’una atenció poc segura en el moment del part. Cada dia moren 810 dones per causes prevenibles vinculades a l’embaràs i el moment de donar a llum, i prop de 6.700 nadons també moren diàriament.

Amb aquest context, l’OMS, sota el lema “Una atenció segura per a la mare i el nadó”, fa una crida a intensificar els esforços per adoptar pràctiques òptimes, innovadores i sostenibles que previnguin accidents, i insta les parts interessades a actuar per un part respectuós i amb garanties.

Una organització compromesa amb les persones ateses  

Com a institució que proporciona una atenció de qualitat i, sobretot, segura, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ens adherim a aquesta jornada i agraïm el compromís que tot l’equip de professionals mostra en aquest àmbit.

En aquesta línia, l’any 2020, malgrat la pandèmia de la covid-19, el nombre d’incidències de seguretat notificades tant a l’Hospital de Sant Boi com a la Xarxa de Salut Mental es van mantenir en xifres pràcticament iguals a les de 2019.

A més, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu disposa de diverses estructures de seguretat del pacient:

  • Comitè de Seguretat del Pacient.
  • Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient.
  • Unitat Funcional de Seguretat del Pacient (UFSP).
  • Equip directiu, compromès en el desenvolupament d’una atenció segura a l’organització.
Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search