L’emergència sanitària i social arran de la covid-19 colpeja les persones més vulnerables

 a Institució
  • La campanya solidària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu no s’atura i demana més col·laboració per arribar a totes les famílies que ho necessiten.

 

  • Fins ara, més 355 persones entre les quals hi ha 60 menors d’edats, s’han beneficiat d’aquesta ajuda.

“Me ha dado alegría y tranquilidad, saber que alguien se preocupa por mí, y que tendría para comer”. Són paraules de l’Ana Robles, veïna de Viladecans i usuària de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Ella és una de les persones que estan rebent l’ajuda de la campanya solidària, que la institució va posar en marxa a finals del mes de maig (“No ho podem permetre. Esperes o actues?”), amb l’objectiu de donar suport a totes aquelles famílies que es troben en una situació de fragilitat, a causa de la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant la Covid-19.

Des de fa 8 mesos, la pandèmia està colpejant la salut i l’economia de moltes famílies, que han vist com perdien o emmalaltia algun dels seus familiars o, en molts casos, es quedaven sense feina i amb pocs recursos per afrontar el seu dia a dia. En aquest sentit, però, les conseqüències han estat més dures per aquelles persones que ja tenien una situació prèvia de vulnerabilitat i que han vist com la Covid-19 arrasava amb bona part del seu camí personal, impactant, de retruc, en la seva salut.

Aquest és el cas de l’Anna: “Sólo cuando ya no tenía nada en la nevera para comer, me armaba de valor, cogía el carro y me iba a comprar”. Així descriu l’angoixa que va passar durant les setmanes de confinament. Ho explica en aquesta trobada amb la periodista i actriu Tània Sarrias. L’aïllament al qual es va veure sotmesa (lluny dels amics i de la familia), el degoteig constant de notícies sobre el coronavirus als mitjans i les mesures restrictives a l’hora de sortir al carrer, van provocar un agreujament de la seva malaltia.

Afortunadament, la solidaritat de particulars, empreses i entitats ha permès que persones com l’Ana puguin superar aquest primer sotrac, estabilitzar-se i treballar per poder vincular-se, tan aviat com es pugui, a solucions més estables integrades dins d’iniciatives locals ja existents. Però encara queda molt camí per fer.

 

Les xifres de la campanya

Des del primer moment de l’esclat de la pandèmia, l’equip de professionals i voluntariat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu van tenir clar que no es podien quedar de braços plegats i que calia actuar. El projecte suposava un repte pel centre i anava més enllà de la responsabilitat assistencial, però era irrenunciable. Hi havia usuaris de la Xarxa de Salut Mental que passaven gana i això no es podia permetre.

Des del mes de maig fins ara, més de 355 persones, entre les quals hi ha 60 menors d’edat, s’han beneficiat d’aquesta campanya que ja ha assolit més del 70% de la recaptació prevista inicialment: fins ara s’han aconseguit 36.177 euros.

Per complir aquest objectiu, s’ha comptat amb el suport dels professionals del Parc Sanitari i de 20 voluntaris de l’organització que han dedicat més de 1.800 hores al projecte, i alhora s’han rebut donacions econòmiques d’empreses com ara Aigües de Barcelona, Zurich, Aneto, Bombers amb Causa, el Banc dels Aliments o l’Associació Cívica la Nau.

L’entrega de productes de primera necessitat ha abastat 12 localitats diferents: Cornellà, Barcelona, el Prat, Vilanova i la Geltrú, Esplugues, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Cerdanyola, Sant Climent, Sant Andreu de la Barca i l’Hospitalet.

Immersos de ple en la segona onada, des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu fem una crida a continuar col·laborant per poder donar suport a més famílies que ho necessiten. Com diu l’Ana al final de la trobada:  “Hay que pensar en positivo, que todo esto pasará”, i afegeix que les persones que ho estan patint no s’amaguin: “que no dejen de pedir ayuda”. Si la pandèmia ha demostrat alguna cosa és que tots som imprescindibles i que cada un pot aportar el seu granet de sorra per millorar la situació dels que ho estan vivint amb precarietat.

 

Com podeu col.laborar?

Tothom que vulgui col·laborar en la campanya solidària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu pot fer-ho a través de l’apartat SOLIDARITAT del web de la institució: www.pssjd.org o mitjançant el número de Bizum: 00939.

Queden prop de 15.000 euros per assolir la primera fase d’aquest repte solidari que no s’atura.

Esperes o actues?

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search