L’equip d’infermeria del Parc Sanitari a Ràdio Sant Boi

 a Institució
  • Professionals d’infermeria de diferents dispositius han recordat l’inici de la pandèmia i han posat en valor la seva tasca en la lluita contra el virus

Una representació de l’equip d’infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat entrevistat aquesta setmana a l’estudi de Ràdio Sant Boi per fer balanç de la Covid-19 i reflexionar sobre la seva gran tasca duta a terme en primera línea contra la pandèmia.

A l’inici, Mònica Santacreu, directora del programa “Dies de Ràdio”, ha volgut deixar ben clar el valor d’aquest equip de professionals: “Aquest és un agraïment en majúscules a la tasca de totes les infermeres i infermers, que són equips líders i peça fonamental del sistema sanitari”

Durant l’entrevista, les infermeres del Parc Sanitari han recordat la por inicial al desconeixement d’un virus del qual se’n sabia ben poc. Van haver d’adaptar-se amb rapidesa, canviar protocols, capgirar el centre i prendre decisions clau. Recorden viure una situació d’angoixa, no només per les persones ateses, sinó també per les seves famílies, a qui havien de protegir.

La Teresa Liria, infermera especialitzada en la humanització de les cures intensives recorda que “van tenir situacions molt dures, en les quals la persona ingressada s’acomiadava de la seva família per videoconferència: Això se’t queda gravat tota la vida”, paraules textuals.

En aquest sentit, la Mar Galisteo, supervisora del procés assistencial del pacient crític H-UCI i URG destaca com un dels moments clau “la donació de tauletes, que va servir perquè les famílies poguessin estar en contacte amb els seus familiars ingressats després de setmanes sense poder veure’ls”.

Alhora, cal esmentar com es va reaccionar als dipositius de salut mental del centre, la Carolina Alias, infermera especialitzada en hospitalització d’aguts de salut mental explica que “l’objectiu va ser des del primer moment, evitar que els usuaris es contagiessin, ja que vivien en espais comuns. Protegir-los a ells i protegir-nos a nosaltres mateixos. Vam haver de prendre decisión ràpides, i tant les famílies com ells van reaccionar molt positivament. Ens van donar una lliçó”.

Les tres professionals coindideixen en la necessitat que la ciutadania continuï sent responsable i per tant, eviti relaxar-se. Tothom ha de ser conscient dels seus actes i respectar les normes, sols sota el paradigma de la autoresponsabilitat i la solidaritat serem capaços de superar aquesta crísi.

Finalment, l’entrevista acabava amb un agraïment a tots els professionals i companys del Parc Sanitari per la gran feina feta i a la institució, pel seu lideratge i suport en tot moment al llarg de la pandèmia.

Per escoltar tota l’entrevista, seguint aquest enllaç:  https://bit.ly/3jsUMcP (A partir del minut 14)

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search