Les malalties cardiovasculars continuen sent la primera causa de mort a tot el món

 a Dia Mundial
  • César Romero, Cap del Servei de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha visitat Ràdio Sant Boi, en el marc del Dia Mundial del Cor.

Amb motiu del Dia Mundial del Cor, celebrat el passat 29 de setembre, César Romero, Cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Boi, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha estat entrevistat al programa “Dies de Ràdio” per parlar de les malalties cardiovasculars, però sobretot, de com podem prevenir-les i tenir cura del nostre cor, ja que continuen sent la primera causa de mort a tot el planeta.

En aquest sentit, ha destacat la importància de comunicar-nos ràpidament amb el nostre metge de capçalera, “si el pacient detecta alguna anomalia en el pols o una arítmia” i ha recordat que “la meitat de les defuncions per malalties del cor no arriben mai a l’hospital”, sinó que passen a casa o al carrer. D’aquí, la importància de tenir desfibril·ladors a diferents zones de la ciutat. El Dr. Romero ha aprofitat per elogiar a la localitat, com a exemple de ciutat cardioprotegida.

Durant l’entrevista que s’ha dut a terme dins l’espai de salut del programa que dirigeix la periodista Mònica Santacreu, s’han destacat els principals factors de risc que poden provocar una malaltia cardiovascular. L’inevitable, malauradament, seria l’edat, però sobretot, el principal factor de risc, sens dubte, és el tabac: fumar és molt perjudicial pel nostre cor. Alhora, també ha apuntat d’altres com la hipertensió arterial, el sucre i el colesterol.

És per aquest motiu, que ha volgut posar en valor hàbits tant nostres com la dieta mediterrània, un llegat cultural que hem d’aprofitar i que pot convertir-se en la nostra millor aliada. Segons el Dr. César Romero, no hauria de ser tan difícil dur-la a terme “Hem d’intentar aprofitar coses que sempre s’han fet: cuinar i fer menjar a casa. Compartir estones amb tota la família. Aquesta és la millor manera que els infants coneguin els productes més saludables”. N’ ha apuntat dos, de bàsics: l’oli d’oliva i els fruits secs, “sobretot les nous”.

En aquest sentit, una de les activitats que ens poden ajudar a prevenir malalties cardiovasculars és caminar una hora diària “S’hauria de promoure l’activitat física” i posa un exemple senzill “Llevar-se mitja hora abans i anar a la feina caminant, o quan torneu, baixar una o dues parades abans de la nostra i fer el camí a peu”

En darrer lloc, ha volgut posar en relleu la investigació en cardiologia que s’està duent a terme a nivell mundial: “hi ha diverses recerques centrades en la insuficiència cardíaca i s’està descobrint que diferents fàrmacs que s’utilitzin en pacients amb diabetis estan donant bon resultat”.

Si voleu escoltar tota l’entrevista, seguiu l’enllaç següent: https://bit.ly/3p4RhgE

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search