Les persones ateses al Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Viladecans gestionen una planta de compostatge al municipi

 a Projectes

En col·laboració amb l’ajuntament de la localitat, usuaris i professionals participen en aquesta activitat junt amb les veïnes i els veïns.

Compartir l’experiència de compostar residus orgànics i protegir el medi ambient és una de les activitats que ha encetat aquest any el Servei de Rehabilitació Comunitària de Viladecans.

A través d’una iniciativa conjunta de la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament i del SRC de la localitat, des de l’abril, usuaris i professionals d’aquest centre gestionen i mantenen una planta de compostatge situada a la Casa de les Abelles, una tasca per a la qual, prèviament, van rebre una formació. Ara, compten amb la supervisió setmanal d’una empresa especialitzada en aquest àmbit.

En el projecte hi participen 6 persones ateses al SRC, que visiten la planta de compostatge cada dos dies, acompanyades  per Alicia Vallejo, terapeuta ocupacional, i Sandra Ortiz, integradora social, totes dues del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Un treball en xarxa

Aquest programa té com a benefici principal “poder fer una feina comunitària amb el veïnat als voltants del centre, amb què s’estableix una relació d’igual a igual amb ells i un vincle continuat”, assenyala Mar Garcia, coordinadora dels Serveis de Rehabilitació Comunitària i Inserció Laboral del Baix Llobregat.

Els veïns i veïnes s’encarreguen de portar a la planta els residus orgànics de la cuina i de jardineria, i els usuaris i professionals del SRC els tracten per aconseguir compost. En finalitzar el procés, l’adob que se n’obtingui es repartirà entre tots els participants. Es tracta d’un projecte de cohesió social i sostenibilitat ciutadana que, com apunta Mar Garcia “és diferent de qualsevol altre activitat relacionada amb la salut mental, és per a un bé comú i suposa una acció útil per a la societat com és la protecció del medi ambient”.

Dijous passat, 1 de juliol, l’Ajuntament de Viladecans va organitzar una activitat conjunta amb el SRC i el veïnat en què es van poder copsar la tasca dels usuaris i els progressos assolits fins ara al lloc de compostatge.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search