L’espiritualitat en l’abordatge integral de la persona atesa centra la XVII Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa

 a Projectes

Amb el lema “Espiritualitat, la nova medicina?”, la jornada reuneix experts en benestar emocional, psicologia i espiritualitat.

Després d’una pausa obligada l’any anterior a causa de la pandèmia de la covid-19, aquest10 de novembre, ha tingut lloc la XVII Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) a l’Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi.

Amb el lema “Espiritualitat, la nova medicina?”, aquesta emblemàtica cita del calendari d’actes de la institució s’ha celebrat de nou per mantenir un espai periòdic de trobada amb tothom que estigui interessat en la interacció del benestar espiritual amb la resta de benestars personals: el biològic, psicològic, emocional, social i relacional, amb la convicció que tots aquests estan interconnectats.

La covid-19 i la consciència de la vessant espiritual

Juntament amb la mort, un dels grans desafiaments que hem d’assumir al llarg de la nostra vida és la malaltia, la pròpia i la dels nostres éssers estimats. I és en el procés de cura, quan queda de manifest la importància de la part espiritual en l’acompanyament de la persona atesa.

Arran de la pandèmia de la Covid-19 ha quedat palesa la importància de l’atenció integral i holística de la persona atesa, portant a reflexió i debat el paper de l’atenció espiritual en salut. En aquest sentit, el model d’atenció integral del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a través, entre d’altres, del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) està orientat a tenir cura de les persones ateses, acompanyar-les en la presa de decisions, escoltar-les i conèixer les seves necessitats i expectatives.

Professionals de diferents àmbits aporten una visió transversal

La jornada ha comptat amb diverses ponències sobre temes com ara els diferents models d’organització de l’atenció espiritual en salut arreu del món o  els variats efectes del cultiu de l’espiritualitat sobre la salut, a banda d’una taula rodona on s’han relatat diverses experiències d’atenció espiritual en salut durant la pandèmia de la covid-19 i la lectura d’un manifest per l’atenció espiritual en salut. 

Si voleu llegir el Manifest per l’atenció espiritual en salut del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, visiteu aquest enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search