L’exposició de pintura de Juan Campos omple de color el vestíbul del SJD Hospital de Sant Boi

 a Colabora - ActualitatColabora, Uncategorized

La família d’en Juan i l’equip de professionals han fet realitat l’exposició en temps rècord a través del programa Torrents d’Art

La mostra es podrà visitar durant algunes setmanes, així com l’exposició “Retrats”, situada a l’altre costat del vestíbul

Des del passat divendres ja es pot visitar, al vestíbul del SJD Hospital de Sant Boi, l’exposició de quadres de Juan Campos Ayala, un usuari del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que ha dedicat gran part de la seva vida a pintar.

En Juan és murcià de naixement però català d’adopció, feliçment casat amb la Maria Rosa, pare de quatre filles i avi de quatre netes i un net. Va ser constructor de professió, però sempre ha estat un gran aficionat a l’art i, tot i els anys i la salut, res no l’ha impedit mai continuar pintant, sigui amb producció pròpia o fent reproduccions d’obres famoses que es troben en diferents museus del món.

Fa uns dies en Juan va haver d’ingressar a l’hospital amb una situació de salut complicada sense haver complert el desig de veure les seves obres exposades. Coneixedora dels seus desitjos, la família va traslladar a l’hospital la possibilitat d’exposar les seves obres.

Aquesta voluntat s’ha materialitzat en el muntatge d’una nova exposició en temps rècord al vestíbul del SJD Hospital de Sant Boi, en l’espai que gestiona el programa Torrents d’Art del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, on periòdicament s’hi exhibeixen obres de diversos artistes vinculats a la institució i al territori. Actualment també s’hi pot visitar l’exposició “Retrats” de Francesc de Diego.

Professionals de múltiples àrees del Parc Sanitari i la família del Juan ens hem unit per fer realitat el desig de tota la família i oferir als usuaris del SJD Hospital de Sant Boi i la comunitat del municipi una exposició plena d’emoció, realisme, i paisatges a l’oli.

Un cop muntada l’exposició, divendres passat a la tarda, en Juan, la seva família i el seu company d’habitació, amb qui ha forjat una bonica amistat, van inaugurar la mostra acompanyats d’amics, familiars i altres usuaris del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, en un moment molt emotiu.

La família ha volgut agrair la possibilitat de poder exposar les obres del seu pare i avi sent coneixedors dels valors humanistes de la nostra institució i de la sensibilitat per l’expressió artística. El Parc Sanitari dona les gràcies al Juan i la seva família per la seva empenta i voluntat en compartir l’art amb tots els usuaris i la comunitat de Sant Boi.

Torrents d’Art, un espai de creació i empoderament

El programa Torrents d’Art del Parc Sanitari Sant Joan de Déu està inspirat en l’experiència de l’Art Brut, és a dir, fet per persones alienes al món artístic. Torrents d’Art neix amb la finalitat de crear un espai on l’art esdevingui un vehicle d’empoderament, convivència i superació dels estigmes vinculats, tradicionalment, a les persones amb problemes de salut mental. Avui dia Torrents d’Art és un espai reconegut per la ciutadania de Sant Boi, per la vinculació que genera amb la comunitat i els projectes artístics i culturals.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search