L’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ajorna les visites no urgents com a mesura per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2

 a Institució, Uncategorized

En compliment de les mesures de prevenció indicades per les autoritats sanitàries, el centre hospitalari limita l’activitat presencial, i contactarà amb els pacients per proposar-los noves dates.

Atesa la situació d’excepcionalitat, el sistema sanitari ha impulsat l’app STOP COVID19 CAT i ha habilitat l’accés a l’espai digital La Meva Salut per reforçar l’atenció no presencial.

En línia amb les recomanacions i mesures extraordinàries que han pres les autoritats sanitàries per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, queden ajornades totes les visites i proves programades no urgents. Tan aviat com sigui possible, es contactarà amb les persones ateses a l’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per reprogramar aquestes cites mèdiques. El centre continuarà atenent els casos de caràcter més urgent, que requereixin un control específic.

D’altra banda, i donat que els centres hospitalaris poden ser un focus de transmissió de malalties infeccioses, cal recordar que es limita l’accés a l’Hospital de Sant Boi a persones autoritzades.

L’atenció no presencial, reforçada amb l’app STOP COVID19 CAT i l’espai digital La Meva Salut

Les autoritats sanitàries han demanat la col·laboració de tota la ciutadania per usar de forma responsable els recursos sanitaris i garantir, així, l’assistència a tothom que ho necessiti. En aquest sentit, el Sistema de Salut de Catalunya ha pres una sèrie de mesures per reforçar l’atenció no presencial.

Una d’aquestes mesures ha estat el llançament de STOP COVID 19 CAT, una aplicació mòbil que permet fer el seguiment i vigilància dels símptomes de coronavirus. Us la podeu descarregar des d’aquests enllaços:

• Per a dispositius iOS: https://apps.apple.com/app/id1502992288

• Per a dispositius Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat

Per un altre costat, el sistema sanitari català també ha impulsat l’ús de l’espai digital La Meva Salut. Durant el període d’epidèmia pel coronavirus SARS-CoV-2, les persones que encara no hi tinguin accés, es podran donar d’alta al servei a través de canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre o bé trucant al número de telèfon 900 053 723, sense que calgui acudir al centre sanitari.

Aquesta eina permet als usuaris:

• Descarregar el Pla de medicació (recepta) per poder anar a buscar medicaments a la farmàcia.

• Consultar el resultat de proves, informes i diagnòstics.

• Gestionar la vostra agenda per ajornar o anul·lar visites.

• Accedir al servei d’eConsulta amb el vostre metge en casos urgents.

Obtenir el Pla de medicació sense desplaçar-se al centre sanitari

Pel que fa a les receptes, en cas que esteu seguint un tractament de llarga durada i us hagi caducat el Pla de medicació, el departament de Salut informa que no acudiu al CAP, aneu a la farmàcia amb la targeta sanitària (TSI) i seguiu les indicacions que es detallen a continuació.

• Si el tractament ja estava al Pla de medicació, us donaran la medicació per a un mes de tractament.

• Si el medicament és nou o de control especial, us heu de posar en contacte amb el vostre metge o metgessa a través de l’eConsulta (servei disponible mitjançant l’espai digital La Meva Salut) i, si no és possible, per telèfon.

• El metge o metgessa valora la sol·licitud i emet el Pla de medicació perquè el pugueu tenir disponible des de la targeta sanitària (TSI) o descarregar-lo des de La Meva Salut.

• Els farmacèutics no han de trucar directament als metges ni us heu de desplaçar a la farmàcia per imprimir el Pla de medicació.

Informació sobre el coronavirus

La pàgina web http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus és la font oficial habilitada pel Canal Salut de la Generalitat de Catalunya en què podreu resoldre dubtes com ara els símptomes que provoca el SARS-CoV-2, quins són els grups de risc o quines són les mesures que heu de prendre per prevenir-ne el contagi. També hi trobareu tota la informació actualitzada sobre l’evolució del coronavirus a Catalunya.

Telèfons d’assistència

112

És el número de telèfon indicat en casos d’emergències greus.

061

La línia de Salut Respon ofereix assistència sanitària quan es presentin símptomes del coronavirus SARS-CoV-2, com ara febre, tos seca o sensació de falta d’aire; i atén altres consultes relacionades amb problemes de salut.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search