L’Hospital de Sant Boi, finalista als Premis TOP 20

 a Hospital de Sant Boi, Institució

Cinquena nominació en la categoria de Millor Gestió Hospitalària Global i novena en Àrea Clínica de la Dona, uns reconeixements al model d’atenció integral de l’Hospital de Sant Boi, amb l’excel·lència i la millora contínua com a eixos essencials de l’assistència. 

És la primera edició del certamen que reconeix la tasca dels professionals de la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb una nominació.

Aquest dimarts, 23 de novembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha destacat un any més als Premis TOP 20 que atorga la consultora IQVIA. En concret, l’Hospital de Sant Boi ha estat finalista en les categories de Millor Gestió Hospitalària Global, Àrea Clínica de la Dona i Unitat de Cures Intensives (UCI) entre més d’un centenar d’hospitals.

Aquests guardons, amb més de 20 anys d’història, tenen l’objectiu de reconèixer els centres hospitalaris de l’Estat espanyol que disposen del millors indicadors de qualitat, trajectòria, funcionament i eficiència.

Després que l’any 2020 l’acte d’entrega de premis fos en format virtual a causa de la pandèmia de la covid-19, aquesta 22a edició s’ha celebrat a la ciutat de Madrid, i hi han participat 151 hospitals públics i privats de l’Estat espanyol, dels quals 61 han estat nominats.

Un reconeixement a la tasca diària dels professionals

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu es va endur els anys 2013, 2018, 2019 i 2020 el guardó a la millor Gestió Hospitalària Global, un premi que posa en valor el millor equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics i en la resta d’activitat, introduint indicadors d’eficiència, conjuntament amb els de qualitat i adequació.

En paraules del Dr. Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, “ens enorgulleix aquest nou reconeixement dels prestigiosos Premis TOP20, malgrat una conjuntura insòlita com la de la covid-19, encara present, i davant la qual només podem d’agrair, novament, l’esforç incommensurable i la dedicació que tots els professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu han demostrat des del minut zero d’aquesta pandèmia“.

D’altra banda, l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital de Sant Boi, que ha rebut un TOP 20 en vuit ocasions, ha estat nominada gràcies als bons resultats de què disposa en cesàries, reingressos, complicacions obstètriques, temps mitjà de les estades i percentatge d’ingressos prepart, entre altres indicadors.

Per un altre costat, la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre hospitalari ha rebut una nominació per primer cop a aquests guardons de referència a l’Estat espanyol.

Amb aquest context, Josep Ramon Méndez, director de l’Hospital de Sant Boi, ha afirmat que “tornar als premis TOP20 amb nominacions de llarga trajectòria al nostre centre com l’Àrea Cínica de la Dona i la Gestió Hospitalària Global, junt amb una primera nominació a l’àrea de l’UCI és un reflex del compromís de tots els professionals de l’Hospital de Sant Boi envers un model assistencial que persegueix una atenció holística, pròxima i integral d’excel·lència, amb el denominador comú de la millora contínua”.

Sobre els Premis Hospitals TOP 20

Els Premis Hospitals TOP 20 reconeixen els centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats. Els hospitals en poden formar part de manera voluntària i gratuïta, i només es regeixen per indicadors quantitatius i estandarditzats.

L’any 2015, el Programa TOP 20 va reformular la metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial, i hi va incorporar resultats específics sobre els 35 processos assistencials que tenen més prevalença durant una estada hospitalària. Aquests processos s’emmarquen en 8 àrees clíniques: nerviós, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó i vies urinàries, dona i pacient crític. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi en l’anàlisi, la informació respecte als resultats de salut assolits i la variabilitat en la pràctica clínica és més àmplia.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search