L’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu supera l’acreditació amb un 95,5%

 a Institució
Moltes coses han passat des del 2009… Aquell any, l’antic Hospital de Sant Boi va acreditar-se amb una nota excel·lent: 92,06%. Una nota aconseguida gràcies a l’esforç col·lectiu i al compromís de tots els/les professionals del centre. Una nota que va reflectir la manera de fer de la nostra Institució i que va obrir el camí per arribar a tenir l’hospital que tenim avui en dia.
En el 2009 es va col·locar la primera pedra, però durant aquests darrers cinc anys hem viscut moltes coses que ens han ajudat a créixer: s’han integrat dos centres fins aleshores independents, s’ha obert el recinte a la ciutadania i s’ha ampliat la cartera de serveis gràcies a la posada en marxa del nou Hospital General.
Desprès d’aquest procés, l’any 2011 van iniciar-se els passos per obtenir novament l’acreditació que atorga el Departament de Salut amb una valoració de l’estat basal de cada estàndard. A partir d’aquí, van establir-se plans d’acció per a aconseguir millores realitzant un exercici de planificació per a cadascú dels serveis assistencials i de suport i es crea la Comissió de Seguiment de l’Acreditació amb representants de totes les direccions i serveis que intervenen ja sigui directament com indirectament.
Aquesta comissió es reunia periòdicament per tal de definir la metodologia a seguir i per realitzar autoavaluacions que permetessin prioritzar i millorar progressivament.
El resultat de tota aquesta feina ha estat excel·lent i es que la nota d’acreditació aconseguida per l’Hospital General ha estat d’un 95,5%.
Un reconeixement que posa de manifest l’evolució de model pel qual aposta el Parc Sanitari i que està basat en una millor organització i definició de processos, procediments, protocols i/o plans funcionals que permeten millorar el treball dels professionals i que repercuteix, per tant, en la qualitat dels serveis que oferim als nostres usuaris/es. Una qualitat que és un dels valors en els quals es recolzen tots els centres de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i que ens guia tant en l’atenció assistencial com en la gestió interna.
L’acreditació superada per l’Hospital General està basada en el model EFQM, un model que està basat en 9 criteris d’acreditació:
            1. Lideratge.
            2. Política i Estratègia.
            3. Persones.
            4. Aliances i Recursos.
            5. Processos.
            6. Resultat en els clients.
            7. Resultat en les Persones.
            8. Resultat en la Societat.
            9. Resultats Clau.
Aquest 95,5% aconseguit en l’acreditació és fruit de tots els que treballen al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.  El seu compromís diari amb les persones que atenem, les seves ganes de millorar dia a dia, la seva implicació i la unió de professionals, direcció i col·laboradors són factors que permeten créixer al Parc Sanitari.
Enhorabona a tots!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search