L’impacte de la pandèmia de la covid-19 protagonitza el Dia Mundial de la Salut Mental

 a dia europeu, Dia Mundial

Aquesta jornada de sensibilització, que se celebra el 10 d’octubre, vol empoderar les persones perquè tinguin cura del seu benestar psicològic i emocional, i del seu entorn més pròxim.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix a aquesta commemoració amb tot un seguit d’activitats, entre les quals destaca la conferència “125 anys acompanyant en salut mental” que té lloc el 20 d’octubre al recinte de Sant Boi i que està oberta a la ciutadania.

Aquest diumenge, 10 d’octubre, hauran passat més de 18 mesos des que va començar la pandèmia de la covid-19, i les xifres disponibles apunten que el context de pandèmia ha afectat el benestar psicològic i emocional de la població, molt especialment, el de col·lectius com els professionals de la salut, adolescents i joves, i persones en situació de vulnerabilitat.

Malgrat la complexa situació, els professionals de la salut mental han estat al peu del canó, i han buscat noves formes d’atenció per a les persones vulnerables. En aquest sentit, l’Administració Pública ha estat capdavantera a configurar una estratègia de salut digital, i en la creació de noves eines i canals telemàtics, que han resultat una oportunitat per millorar la gestió, el seguiment i l’atenció dels usuaris.

L’atenció en salut mental, més necessària que mai

A l’Assemblea Mundial de Salut de maig de 2021, governs d’arreu del món van reconèixer la necessitat d’ampliar els serveis de salut mental de qualitat a tots els nivells. Per aquest motiu, durant la jornada d’aquest 10 d’octubre l’Organització Mundial de la Salut vol mostrar els esforços realitzats en alguns d’aquests països i defensar, tal com apunta el seu lema, que és necessària una “Atenció en salut mental per a tothom: fem-la realitat”.

El Dia de la Salut Mental al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Com és habitual cada any, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a aquesta jornada commemorativa i ha programat tot un seguit d’activitats com ara tallers de debat, una exposició fotogràfica i actuacions musicals, adreçades als professionals i a les persones ateses en els diversos dispositius i unitats.  

En aquesta línia, i en el marc del 125è aniversari de l’arribada de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu a Sant Boi, el 20 d’octubre tindrà lloc la jornada “Un recorregut per la salut mental”, que repassarà la història, el present i els reptes de futur del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Aquest acte està obert a tothom, i ja està disponible la informació i inscripcions fent clic aquí.

Al marge de les celebracions al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, hi haurà nombrosos actes en l’àmbit local i territorial, impulsats per les associacions en primera persona i entitats de referència en salut mental.

La plataforma de Sant Joan de Déu sobre salut mental

Més enllà d’aquest dia de sensibilització, els centres de Sant Joan de Déu treballen durant tot l’any per la promoció de la salut mental. En concret, la plataforma SOM Salut Mental 360 aglutina trobades digitals, articles i altres materials audiovisuals que estan a l’abast de tota la població i amb què es pretén proporcionar informació de servei, empoderar i acompanyar la ciutadania.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search