L’impacte del gènere en l’abordatge de la psicosi centra el III European Meeting on Women’s Mental Health

 a Salut mental

Ja estan obertes les inscripcions a aquesta trobada, impulsada per investigadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que serà els dies 16 i 17 de novembre en format virtual.

Fins al 28 de setembre resta obert el termini per enviar propostes de pòsters.

La forma en què homes i dones manifesten un trastorn psicòtic està condicionada per una gran diversitat de factors, com ara les hormones, la interacció dels gens, l’entorn o el medi ambient. La recerca disponible apunta que si la malaltia s’expressa de forma diferent en uns i altres, i la resposta al tractament també varia; els professionals han de tenir en compte el gènere en l’estratègia preventiva i terapèutica.

Optimitzar els tractaments en homes i dones

La recerca en matèria de gènere, dona i psicosi ha viscut avenços notables en les últimes dècades, donat l’interès que el tema ha despertat en la comunitat científica i per la possibilitat d’obrir noves vies en l’abordatge del que es considera un trastorn de salut mental greu.

Amb la finalitat de compartir i actualitzar coneixements entre professionals i de  crear xarxes que permetin millorar el tractament de la psicosi, el Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental organitza la tercera edició de l’European Meeting on Women’s Health, que se celebrarà els dies 16 i 17 de novembre en format virtual. L’esdeveniment s’havia de celebrar presencialment el maig passat, però s’ha reprogramat i adaptat a causa del context actual de pandèmia, per garantir la seguretat de totes les persones que hi vulguin participar.

En aquesta cita, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu estarà representat per les doctores Judith Usall, Susana Ochoa, Sara Arranz i Mónica Sánchez, totes elles membres del comitè organitzador i científic del congrés, així com del Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental.

Programa i enviament de pòsters

El programa del III European Meeting on Women’s Mental Health inclou simposis i conferències d’experts d’alt nivell en els camps de la psiquiatria, la psicologia i la neurociència. Es pot consultar clicant en aquest enllaç. D’altra banda, els professionals interessats a presentar pòsters a la trobada, tenen temps de fer les seves propostes fins al 28 de setembre a través d’aquesta pàgina i inscriure’s al congrés fent clic aquí.

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search