Manifest del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb motiu del Dia Internacional de la Infermera 2023

 a infermeria, Uncategorized

El 12 de maig es commemora el Dia Internacional de la Infermera, una jornada promoguda des del Consell Internacional d’Infermeria (CIE) i que enguany va encapçalada pel lema “Les nostres infermeres. El nostre futur”.

En el marc d’aquesta efemèride, volem compartir el següent manifest, en línia amb la nostra voluntat de donar valor a la tasca essencial que desenvolupa diàriament el personal d’infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Present i futur: tenir cura de les persones amb ADN Sant Joan de Déu

La societat en la que convivim actualment tendeix cap a l’envelliment. Aquesta tendència es tradueix en un augment de la necessitat de tenir cura i atendre les persones, tant en l’àmbit de l’Hospital de Sant Boi, de l’Atenció Intermèdia i la Xarxa de Salut Mental, sota el model de l’atenció integral, un ADN inherent a Sant Joan de Déu. En línia amb aquesta realitat, cal prioritzar un model d’atenció específic, orientant a les cures i centrat en la persona atesa.

Aquesta manera de cuidar, que situa les persones al centre, queda reflectida en la pràctica diària de la professió infermera del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Tot i això, hem de ser capaces d’exercir la nostra professió adaptant-nos als canvis constants que es produeixen en les necessitats de les persones a les que atenem, i sempre tenint a mà elements d’avaluació i indicadors que ens permetin analitzar les àrees de millora i per poder continuar oferint una atenció de qualitat.

Com succeeix amb la resta, la nostra professió tampoc pot obviar la presència, cada cop més evident, de la Intel·ligència Artificial. Cap incorporar-la als nostres processos habituals, sent conscients que la seva arribada transformarà la nostra manera de cuidar, però també ens ajudarà en la presa de decisions, en la planificació de l’atenció i la detecció de riscos. Tot i això, la seva arribada no ha de comportar, en cap cas, perdre la nostra essència, la vocació d’atenció i acompanyament a les persones més vulnerables.

Actualment, ens trobem en un moment complex, amb una evident manca de professionals, però mirem endavant, fent evident el nostre compromís, i mantenint intacte el sentit de pertinença.

Finalment, volem traslladar un missatge d’agraïment i de reconeixement per la implicació, calidesa i l’esforç amb què, cada dia, desenvolupeu la vostra feina. La vostra mirada i cura envers les persones ateses, és la raó de ser i l’essència de totes les infermeres i infermers en aquest dia que avui, orgullosos, commemorem.

Direcció d’infermeria
Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search