Més de 150 professionals participen a la primera jornada de Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria, organitzada al Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a infermeria, Jornades, Uncategorized

‘Junts en la cura’ va ser el lema de la jornada, que va tenir lloc el passat 8 de juny en format híbrid, i que va comptar amb una destacada participació del col·lectiu.

La jornada es va plantejar com un espai de trobada i reflexió, amb l’objectiu de fer més visible la tasca diària d’aquests professionals en els tres àmbits del Parc Sanitari SJD.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu va acollir el passat 8 de juny la primera jornada de Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAI), amb l’objectiu de fer més visible la tasca diària d’aquest col·lectiu de professionals, peça clau de l’engranatge dels equips d’infermeria, i mostrar els diferents projectes que actualment lideren en els tres àmbits de la institució (Hospital, Salut Mental i Atenció Intermèdia).

La jornada es va plantejar com un espai de trobada i reflexió, on el col·lectiu TCAI va compartir l’aportació que realitza amb la seva feina des d’una triple mirada: el model assistencial, la humanització com a element clau en la cura dels altres, i l’aplicació del lideratge clínic amb i per a la persona atesa.

El programa va comptar amb una conferència inaugural sobre el paper de les TCAI en el futur de l’atenció sanitària, a càrrec de Soledad Gallardo, gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, i tres taules rodones on professionals de diversos centres de Sant Joan de Déu van exposar els seus casos en relació a temes clau per a la professió, com son l’evolució del model assistencial, la humanització de la professió i el lideratge clínic.

El rol dels TCAI dins dels equips d’infermeria ha evolucionat de manera significativa en els últims anys, assumint noves tasques, amb autonomia pròpia i empoderant-se, promovent una atenció de qualitat i seguretat. Els Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria són essencials per garantir una major qualitat de vida i una millor qualitat assistencial a totes les persones ateses a centres assistencials. Són professionals que viuen en primera persona les malalties i la cura de les persones, fent-les sentir acompanyades i segures durant tota la seva estada hospitalària.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search