Més de 350 persones, entre les quals 60 menors d’edat, reben aliments i productes d’higiene gràcies a un projecte sorgit per la pandèmia

 a Projectes, Uncategorized

“No ho podem permetre. Esperes o actues?” és una campanya del Parc Sanitari Sant Joan de Déu que va començar fa cinc mesos per ajudar famílies vinculades a la Xarxa de Salut Mental amb escassos recursos econòmics arran de la covid-19.

En total, s’han atès prop de 140 famílies de 12 localitats del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Garraf, amb el suport dels professionals i voluntaris de l’organització.

Particulars, empreses i entitats han contribuït en la iniciativa amb donacions econòmiques i d’aliments.

La covid-19 ha comportat una forta crisi econòmica i social, motiu pel qual molts usuaris de la Xarxa de Salut Mental i les seves famílies s’han trobat sense recursos per obtenir productes de primera necessitat. En alguns casos, fins i tot, no poden assegurar l’alimentació d’infants i adolescents.

En detectar aquestes situacions, els professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu van posar en marxa, el maig passat, la campanya “No ho podem permetre. Esperes o actues?”, un projecte que va més enllà de la responsabilitat assistencial per reaccionar davant d’una emergència humanitària i social, i que està alineat amb els valors fundacionals de la institució.

Des del maig, 136 famílies han accedit a lots d’alimentació i productes d’higiene bàsica que els han entregat els voluntaris i professionals al seu domicili o en diferents punts de recollida. En total, durant quatre mesos, 355 persones, entre les quals 60 menors d’edat, s’han beneficiat d’aquesta campanya que ja ha assolit més del 70% de la recaptació prevista inicialment: fins ara s’han aconseguit 35.722 euros.

Més de 1.500 hores de voluntariat en 12 localitats

La campanya es va idear amb el propòsit de garantir un entorn saludable als usuaris de la Xarxa de Salut Mental i a les seves famílies, on tinguessin cobertes les necessitats bàsiques i disposessin d’acompanyament. D’altra banda, l’equip de Treball Social del Parc Sanitari treballa en paral·lel per vincular aquestes persones a solucions més estables dins de la xarxa d’entitats i de les iniciatives locals ja existents.

Per complir aquest objectiu, s’ha comptat amb el suport dels professionals del Parc Sanitari i de 20 voluntaris de l’organització que han dedicat més de 1.500 hores al projecte, i alhora s’han rebut donacions econòmiques i d’aliments de particulars, entitats i empreses com ara Aigües de Barcelona, Zurich, Aneto, Bombers amb Causa, el Banc dels Aliments o l’Associació Cívica la Nau.

L’entrega de productes de primera necessitat ha abastat 12 localitats diferents: Cornellà, Barcelona, el Prat, Vilanova i la Geltrú, Esplugues, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Cerdanyola, Sant Climent, Sant Andreu de la Barca i l’Hospitalet.

Última fase de la campanya “No ho podem permetre. Esperes o actues?”

Quan comença el darrer tram de la campanya, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu vol aconseguir el repte que les donacions econòmiques arribin als 50.000 euros. Però no es descarta mantenir viu el projecte si les necessitats dels usuaris continuen sent les actuals.

Tothom que vulgui col·laborar en la iniciativa solidària pot fer-ho a través del web https://www.pssjd.org/solidaritat, i per conèixer de prop la feina de professionals i voluntaris, està disponible aquest audiovisual, amb el balanç dels darrers cinc mesos i una crida a la població a participar-hi, sota el lema “Actues? Només faltes tu!”.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search