Neix una nova plataforma en línia per prevenir els problemes de salut mental a la feina

 a Projectes

Un grup de recerca dirigit per la dra. Beatriz Olaya, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, impulsa el projecte europeu Empower, que té com a finalitat promoure el benestar dels professionals en l’àmbit laboral. 

El projecte europeu EMPOWER va néixer el gener del 2020, amb l’objectiu de reduir l’impacte dels trastorns mentals al lloc de feina mitjançant el desenvolupament i la implantació d’una plataforma de salut virtual, destinada a promoure el benestar dels treballadors. Aquesta eina permetrà combinar les intervencions més factibles, breus i rendibles que actualment estan disponibles a Europa i abordarà la necessitat de reduir l’estigma.

La coordinació i la gestió del projecte EMPOWER  depèn de la Fundació Sant Joan de Déu, on es desenvoluparà la plataforma a càrrec del grup de recerca dirigit per la Dra. Beatriz Olaya, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu – Institut de Recerca Sant Joan de Déu, i part del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa en Salut Mental (CIBERSAM). La resta de socis del consorci provenen d’altres parts d’Espanya, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Finlàndia, Regne Unit, Suïssa i Austràlia.

Salut mental i feina

Els problemes de salut mental tenen un gran impacte, tant a escala individual com col·lectiva. Existeixen intervencions efectives i rendibles a implementar en l’àmbit laboral, però tot sovint aquesta implementació es topa amb diverses barreres. L’estigma i la discriminació a la feina s’han associat a un inici tardà en el tractament, un suport social pobre, dificultats en el desenvolupament de rols ocupacionals, atur i baixa autoestima. En aquest context, es fa necessari i urgent crear aquesta plataforma de salut en línia per prevenir problemes de salut mental i promoure el benestar dels professionals.

El finançament  d’aquest projecte va a càrrec del Programa d’Investigació i Innovació de la Unió Europea Horizon 2020 (nº ref. 848180).

Per obtenir més informació sobre el projecte europeu EMPOWER s’ha habilitat aquesta adreça de correu electrònic: empower@pssjd.org.

 

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search