Nova acreditació Libera-Dignos per a la clínica Sant Joan Grande

 a Institució

El centre disposarà d’aquesta certificació fins a 2023, gràcies a haver consolidat una cultura de la no-subjecció.

La clínica Sant Joan Grande ha rebut de nou l’acreditació Libera-Dignos que ja havia obtingut el 2016. Aquesta nova certificació reflecteix la feina que ha fet el centre del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per implementar un model d’atenció centrat en la persona, en el qual prevalgui el seu criteri i la seva dignitat. Així, durant aquests quatre anys, s’ha consolidat un abordatge terapèutic que aposta fermament per fer minvar les contencions mecàniques gairebé a un ús residual.

L’origen de la norma Libera-Care al Parc Sanitari

La Fundación Cuidados Dignos és l’entitat que va crear i impulsar la norma, en el seu origen, anomenada Libera-Ger, focalitzada als inicis en l’àmbit estrictament residencial i geriàtric, i més endavant, també en salut mental. L’evolució va derivar en la norma Libera-Care, que té tres fases d’acreditació i aposta per un paradigma de cures sense subjeccions, en què preval el criteri del pacient. L’entitat mesura la qualitat de vida de la persona atesa a través de diversos paràmetres.

Atès que la norma Libera-Care està molt en línia amb els valors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, com ara l’hospitalitat i l’acompanyament, de seguida es va valorar l’opció d’implementar-la en els diversos àmbits específics de l’organització.

Centre expert a l’Estat espanyol

El 2015, la clínica Sant Joan Grande va començar a implantar la norma Libera-Care i el 2016 va ser reconeguda per la fundació com un dels dos únics centres amb el més alt nivell d’expertesa en l’àmbit sociosanitari en relació amb un model de cura, atenció i intervenció centrat en la persona.

A partir de l’aliança amb la Fundació Cuidados Dignos i de la formació que històricament l’organització ha dut a terme en matèria de contencions, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha aconseguit situar-se com un dels centres amb més coneixement en aquest àmbit a escala estatal.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search