Nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa

 a Colabora - ActualitatColabora, Colabora - Cooperació internacional, Solidaritat, Voluntariat

La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Durant la presentació del calendari també s’han lliurat els xecs dels 99.000 euros assolits amb l’edició del 2023, que permeten finançar 9 projectes de Sant Joan de Déu, un dels quals pertany al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i el director de Bombers Barcelona, Sebastià Massagué, van presentar fa uns dies la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, la tretzena, i van lliurar els xecs per la recaptació assolida per a l’Obra Social Sant Joan de Déu. A l’acte van assistir representant dels cossos de Bombers de la Generalitat, de Barcelona, d’Andorra i dels Pompièrs d’Aran, i especialment, les famílies i infants que han participat en l’actual edició del 2024.

A l’acte també van participar Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments; Javier Cavero, representant de Pompièrs d’Aran i conseller d’Esport del Consell General d’Aran; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu; José Luis Argudo, director de Desenvolupament Solidari i Cooperació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; la Dra. Ester Castan, directora mèdica de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Dra. Yasmine Maati, investigadora de l’equip del Doctor Ángel Montero Carcaboso de la beca Bombers amb Causa de l’Hospital Sant Joan de Déu, entre d’altres.

El conseller Elena va destacar que “els bombers, com tots els professionals de la seguretat i les emergències, estan al servei. Això vol dir estar pendents de les persones”. El titular d’Interior també va ressaltar “l’alegria i el compromís que hi ha darrere del projecte Bombers amb Causa” i va lloar l’orientació de les persones del projecte de Sant Joan de Déu”.

 

Espai Kids Outdoors, el projecte finançat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

La recaptació assolida el 2023 permet finançar 9 projectes de Sant Joan de Déu.  Els fons recaptats en les sis primeres edicions van permetre crear la beca de recerca Bombers amb Causa per l’Hospital SJD Barcelona. A partir de 2018, també financen projectes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de diversos centres de Sant Joan de Déu Catalunya.

Entre ells, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu que aquest any rebrà 10.000 euros per a impulsar el projecte social: habilitació i condicionament de l’Espai Kids Outdoors (edifici SJD Atenció Intermèdia, Esplugues de Llobregat), per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització.

Es tracta d’un projecte de continuïtat i és que l’any 2022, gràcies a una altra ajuda de Bombers amb Causa, es va dissenyar una sala de visites familiars de menors dins la Sala de Famílies, també a l’edifici SJD Atenció Intermèdia d’Esplugues de Llobregat. Aquesta iniciativa ha suposat un canvi important, ja que s’han incrementat les visites familiars amb menors i ara, amb el projecte Espai Kids Outdoors, es podrà humanitzar l’espai exterior contemplant una àrea de joc pels petits.

 

Les tasques de prevenció i autoprotecció com a fil conductor del calendari solidari 2024

Les localitats, per ordre de realització, de Tarragona, la Seu d’Urgell, Begues, Aran, La Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra, Girona i Tivissa són els escenaris de les 13 sessions fotogràfiques que integren el calendari de Bombers amb Causa 2024.

En la nova edició del 2024, el fil conductor del calendari són les tasques de prevenció i autoprotecció que duen a terme els bombers en el seu dia a dia. Quan els nens i nenes pateixen una malaltia, han estat hospitalitzats o són exclosos per patir un trastorn de salut mental o discapacitat, la sessió fotogràfica del calendari es converteix en una via d’escapament que els fa oblidar, encara que només sigui durant una estona, les seves realitats. És un dia que, tant infants com bombers, recorden tota la vida i que millora el seu benestar emocional, però també és una jornada que omple d’orgull a totes les parts implicades.

Des que va començar la iniciativa, el calendari Bombers amb Causa ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional, que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies.

 

On trobar el calendari solidari Bombers amb Causa

Enguany es reprenen les fires i activitats a l’aire lliure protagonitzades pels cossos de bombers. Les dates i localitzacions es difondran a través del web (www.bombersambcausa.org) i les xarxes socials d’Instagram.

Igualment, es podrà comprar a la botiga online de l’Obra Social Sant Joan de Déu, a la cooperativa Abacus, alguns Parcs de Bombers i diversos establiments locals.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search