Professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu impulsen amb un hospital canadenc una nova escala en salut mental

 a Projectes, Salut mental

En aquest context, el psiquiatre canadenc Thomas Hastings, promotor del projecte conjunt, va visitar el recinte del Parc Sanitari de Sant Boi i es va reunir amb diferents professionals de la institució.

La nova escala mesuraria els efectes secundaris de la medicació en persones que viuen primers episodis psicòtics de manera més àgil.

El Dr. Antoni Serrano, adjunt a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i varis professionals de la SJD Xarxa de Salut Mental, es van reunir el passat dimarts 12 d’abril amb el Dr. Thomas Hastings, psiquiatre cap del programa de primers episodis psicòtics a Oakville Trafalgar Memorial Hospital de Canadà i directiu del Consorci Canadenc per la Intervenció Primerenca en Psicosi, amb qui s’està treballant en un projecte sobre una nova escala d’avaluació d’efectes secundaris de la medicació en persones amb primers episodis psicòtics.

A la trobada hi van participar, entre d’altres, la Dra. Marta Coromina, psiquiatra i coordinadora del CSMA Castelldefels, CSMA Gavà, CSMA Viladecans i ADI DELTA LITORAL, i la Psicòloga Susana Ochoa, coordinadora de la Unitat d’Investigació del Parc, que van presentar el Programa d’Intervenció en Primers Episodis Psicòtics (PIPEP). També hi van participar un grup de professionals d’infermeria del PIPEP del Parc Sanitari que van formar-se sobre l’aplicació de l’eina per tal d’esdevenir formadors en un futur.

Fa uns mesos, el Dr. Hastings i el seu equip van dissenyar i posar en pràctica l’escala Extrapyramidal Symptoms Scale (EPSS), un inventari de símptomes tributaris de ser conseqüències indirectes dels medicaments antipsicòtics. Es tracta, doncs, d’una nova escala per mesurar els efectes secundaris de la medicació en persones que viuen primers episodis psicòtics; una nova eina més breu i menys feixuga d’aplicar que la usada habitualment, augmentant així la seva eficàcia.

Avui dia al Parc Sanitari Sant Joan de Déu un equip de 7 professionals participen en la iniciativa del Dr. Thomas Hastings, amb l’objectiu de traduir, revisar el protocol d’aplicació i validar-ne el seu ús, per valorar una possible substitució de l’escala que s’utilitza actualment.

A part del Canadà i Catalunya, la nova escala s’està traduint també a Itàlia i a Irlanda, on ja està en fase de validació clínica.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search