Prop de 300 persones participen en el webinar Pla de Serveis Individualitzats i altres equips sanitaris i socials comunitaris

 a Institució
  • A través de ponències en format virtual, sis equips de proximitat han compartit experiències i coneixements sobre models d’atenció en la comunitat 
  • El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha presentat el programa d’Atenció Domiciliària Intensiva (ADI) – Delta

 

Aquest 25 de novembre ha tingut lloc el webinar Pla de Serveis Individualitzats i altres equips sanitaris i socials comunitaris. Una ocasió per descobrir com desenvolupen la seva tasca diària diversos professionals del territori català que atenen persones amb problemes de salut mental des de la proximitat.

Els ponents que han participat en aquesta sessió en línia han explicat que els models d’atenció que despleguen en el seu dia a dia impliquen una estratègia assistencial en el territori, i que estan adreçats a persones amb trastorn mental sever (TMS) que per les seves circumstàncies no poden rebre un tractament satisfactori o suficient per part dels serveis sanitaris. Es tracta d’una atenció que es duu a terme allà on és la persona atesa: a casa, al carrer o en els diferents espais comunitaris.

D’altra banda, durant el webinar s’ha destacat que, a través d’aquesta metodologia, la persona atesa esdevé un agent actiu del seu procés terapèutic i adquireix la màxima autonomia, fet que s’aconsegueix evitant posar el focus en el trastorn mental, i acompanyant i ajudant l’usuari a potenciar les seves capacitats i recursos allà on es troba.

 

Benestar emocional i qualitat de vida en la comunitat

Durant el webinar, el moderador, Joan Marc Dolcet Serra, coordinador dels equips de PSI d’adults de Lleida i Pirineus, ha recordat que fa prop de 20 anys que va arrencar el Programa de Serveis Individualitzats (PSI) a Catalunya i que, en l’actualitat, l’atenció a les persones amb trastorn mental greu s’articula a través d’aquesta metodologia de proximitat.

Entre els sis models d’atenció que s’hi han presentat, s’ha donat a conèixer l’Atenció Domiciliària Intensiva (ADI) – Delta del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a càrrec de la psicòloga clínica Lucía Pérez. “Aquest programa té com a objectiu general aconseguir la recuperació clínica i funcional de la persona atesa, i una millora de la qualitat de vida en la comunitat”, ha detallat Pérez.

L’equip de l’ADI-Delta, adreçat a població del Prat, Gavà i Castelldefels, es va posar en marxa el novembre del 2019. Es tracta d’un grup multidisciplinari, amb un coordinador i la participació de professionals d’infermeria, psicologia i treball social.

Pérez també ha apuntat que les intervencions de l’ADI-Delta duren prop de tres mesos, i que els objectius específics són “intervenir en l’entorn sociofamiliar, evitar ingressos hospitalaris i disminuir visites a urgències, reduir l’estada mitjana d’hospitalització a unitats d’aguts i subaguts, promoure la vinculació a recursos comunitaris, i avaluar i diagnosticar casos de possible trastorn mental greu no filiat en persones d’extrema vulnerabilitat”, ha explicat Lucía Pérez.

 

Si voleu recuperar el webinar, feu clic en aquest enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search