Representants dels ajuntaments de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana visiten les instal·lacions del SJD Hospital de Sant Boi

 a Hospital de Sant Boi, Projectes

A partir del mes de gener, l’Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre de referència per a  la ciutadania d’aquestes quatre poblacions. El Departament de Salut aposta per aquesta reordenació amb l’objectiu de millorar l’accés de la ciutadania a l’atenció hospitalària.

Les persones ateses es trobaran amb un hospital que compta amb excel·lents resultats en indicadors de qualitat, amb el temps de resolució ­­garantit pel que fa a les llistes d’espera i amb una reconeguda àrea maternoinfantil.

Professionals del Departament de Salut, el CatSalut, i alcaldes i regidors d’aquestes poblacions han fet una visita institucional al centre hospitalari aquest dijous, on han estat acompanyats d’una representació de l’equip de Direcció del Parc Sanitari Sanitari Sant Joan de Déu.

L’Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre hospitalari de referència per a la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana. Fins ara, els 40.000 veïns i veïnes d’aquests quatre municipis eren atesos al Complex Hospitalari Moisès Broggi, en el cas dels adults, i a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, pel que fa a les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

Amb motiu d’aquest canvi, representants del CatSalut, del Departament de Salut i de la Regió Sanitària Barcelona (Àmbit Metropolità Sud), i els alcaldes i regidors de les quatre poblacions han realitzat, aquest dijous al matí, una visita institucional a l’Hospital de Sant Boi. Una trobada en què s’han reunit amb una representació de l’equip de Direcció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, han pogut conèixer projectes de la institució i recórrer les instal·lacions del centre hospitalari.

L’Hospital de Sant Boi, nou centre de referència per la seva qualitat assistencial

L’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, situat al carrer Camí Vell de la Colònia 25, es va inaugurar el 2010. Es tracta d’un hospital comunitari i molt resolutiu, que crea vincles amb els agents del territori, ofereix una atenció personalitzada i prioritza la qualitat assistencial. Està gestionat pels Germans de Sant Joan de Déu, dotat de serveis per a totes les especialitats, i compta amb un equipament modern i avançat. El centre ha obtingut nombrosos reconeixements per la seva qualitat assistencial, gràcies al seu model de gestió global i també en àmbits específics com l’Àrea de la Dona, que ha estat reconeguda 9 vegades entre les millors de l’Estat espanyol en els darrers 11 anys.

Una atenció pròxima i de qualitat

El Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi ofereix una atenció de continuïtat al llarg de totes les etapes de la vida, des de l’embaràs fins al final de vida, amb un procés assistencial basat en un model integral de caràcter biopsicosocial.

El Departament de Salut aposta per aquest redireccionament amb l’objectiu de  millorar l’accés a l’atenció hospitalària, reduir  les llistes d’espera i equilibrar la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori. Les visites i les proves de l’Atenció Primària no patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu de Llobregat.

Amb aquest canvi, l’Hospital de Sant Boi atendrà la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana per a tot allò relacionat amb l’atenció hospitalària, incloses les urgències d’adults i pediàtriques, les visites amb l’especialista i les proves que aquest professional li prescrigui, les intervencions quirúrgiques o els parts.

Les persones amb malalties complexes continuaran visitant-se, com fins ara, a l’Hospital de Bellvitge, en el cas dels adults, a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, pel que fa a la pediatria, la ginecologia i l’obstetrícia, i a l’Hospital Duran i Reynals – ICO de l’Hospitalet, en el cas dels malalts oncològics.

Canvi progressiu d’hospital

Durant la visita institucional s’ha parlat de la planificació del trasllat, s’han resolt diferents dubtes dels representats dels consistoris i s’han posat en comú les línies d’acció del Pla de comunicació a la ciutadania.

Seguint la planificació establerta i consensuada entre tots els agents del territori (Departament de Salut, CatSalut, administracions locals i centres sanitaris) el canvi d’hospital començarà el mes de gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022. Inicialment, només s’aplicarà a les noves derivacions que facin els professionals de l’Atenció Primària cap als metges especialistes. A més, les persones que s’hagin d’adreçar al servei d’urgències, també hauran d’anar a Sant Boi des del mes de gener.

En canvi, les persones usuàries que actualment fan algun tipus de seguiment a les consultes externes del Complex Hospitalari Moisès Broggi o de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests centres fins que rebin l’alta. Finalment, les persones que tinguin malalties cròniques o de llarga durada, seran derivades cap a l’Hospital de Sant Boi de manera esglaonada al llarg del pròxim any, sota criteri de l’equip mèdic i havent-ne estat informades prèviament. Ambdós hospitals han creat comissions de coordinació per fer un seguiment d’aquests pacients i determinar el millor moment per a la seva derivació al nou hospital. A més, s’ha reforçat la coordinació amb l’Atenció Primària per millorar l’acompanyament a la ciutadania.

Dues noves línies d’autobús per arribar a l’Hospital de Sant Boi

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat fins a l’Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d’autobús que permetran arribar fins a la porta de l’hospital des d’aquests quatre municipis sense haver de fer transbord.

La primera farà el recorregut Vallirana-Cervelló-Sant Boi, mentre que la segona farà el trajecte Corbera-La Palma-Sant Boi. Les dues línies començaran a circular durant el mes de gener i també suposaran una millora de les connexions en transport públic per a aquestes poblacions i per al municipi de Sant Boi, que fins ara no comptaven amb una connexió directa. Addicionalment, les línies existents que van fins a l’Hospital Moisès Broggi no patiran modificacions i continuaran circulant com fins ara.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search