Salva vides, renta’t les mans

 a Dia Mundial

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada de sensibilització tant per a professionals com per a la població general.

Es tracta d’un hàbit senzill i eficaç que frena la transmissió de virus i bacteris.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix aquest dijous 5 de maig al Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i promogut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’any 2009, l’OMS treballa en la difusió d’aquest dia mundial amb la finalitat de conscienciar tant els professionals com els centres sanitaris en la higiene de mans, per tal de prevenir infeccions relacionades amb l’assistència sanitària.

Enguany, sota el lema ‘Uneix-te a la seguretat de l’atenció sanitària: renta’t les mans!’, el Departament de Salut fa una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en la higiene de mans al punt d’atenció.

Segons dades internes, més del 60% dels professionals del Parc Sanitari duen a terme correctament la higiene de mans. Es tracta d’una dada positiva, però amb marge de millora per continuar avançant.

Tot i que la responsabilitat correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de mans és recomanable estimular la participació i el compromís dels pacients. En el context de pandèmia per la covid-19 rentar-se les mans ha esdevingut una pràctica molt estesa entre la població, i ha estat reconeguda com una de les millors mesures per prevenir i controlar aquesta infecció.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search