Simpòsium “Nous reptes en discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental: abordatges psicoterapèutics i farmacològics”

 a Dicapacitat intel·lectual, Esdeveniments, Salut mental

A la jornada, que tindrà lloc el dia 13 de maig a l’Auditori de Sant Boi i que també es podrà seguir online, es debatrà com l’atenció biopsicosocial és clau per millorar la qualitat de vida.

Una trobada que oferirà actualitzacions en els abordatges psicoterapèutics i farmacològics més coneguts a escala nacional i internacional, i en el marc de la nova llei per al suport a les persones en l’exercici de la seva capacitat jurídica.

El pròxim divendres 13 de maig, de 9 a 14.30 h, tindrà lloc el Simpòsium “Nous reptes en discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental: abordatges psicoterapèutics i farmacològics”, coorganitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, en modalitat online i presencial a l’Auditori Centre Social del Parc Sanitari.

Al voltant de l’1% de la població general presenta discapacitat intel·lectual (DI), i aproximadament un 34% d’ells presenta, a més, un trastorn mental associat, el que es tradueix en un freqüent infradiagnòstic dels problemes de salut mental en aquest col·lectiu de persones.

Si parlem de Catalunya, unes 76.000 persones presenten discapacitat intel·lectual, de les quals, 57.647 disposen d’un reconeixement legal de discapacitat intel·lectual (Idescat 2017). D’aquestes, 22.800, com a dada mitjana, serien tributàries d’atenció en salut mental.

L’elevada comorbiditat mèdica en les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment de tipus neurològic, però també altres patologies de tipus cardíac, nefro-urològic, endocrinològic, odontològic i oftalmològic associades a diferents síndromes genètiques, augmenten la complexitat en el tractament, sent indispensable realitzar un abordatge multidisciplinari.

Pel que fa al tractament, l’abordatge farmacològic i psicoterapèutic presenta notables diferències, i necessita un coneixement precís de la patologia psiquiàtrica i neurològica en la persona amb discapacitat intel·lectual per evitar un diagnòstic i tractament incorrectes i, per tant, un empitjorament en la qualitat de vida de la persona.

En aquest context celebrarem la pròxima jornada del 13 de maig, on debatrem com l’atenció biopsicosocial a les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental és clau per millorar la seva qualitat de vida.

Una trobada que oferirà actualitzacions en els abordatges psicoterapèutics i farmacològics més coneguts a escala nacional i internacional, debatuts per experts, i en el marc de la nova llei per al suport a les persones en l’exercici de la seva capacitat jurídica.

Podeu consultar el programa complet en versió digital aquí.

Per accedir al simpòsium serà imprescindible la inscripció prèvia per ambdues modalitats, a través dels següents enllaços:

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search