El SJD Hospital de Sant Boi participa com a soci clínic en el projecte europeu SAFE-Infusion per millorar els dispositius de via intravenosa

 a infermeria, Innovació, SJD Hospital de Sant Boi

Es tracta d’un assaig clínic que té com a objectiu principal disminuir riscos accidentals relacionats amb la seguretat del pacient durant la teràpia d’infusió intravenosa en malalties de tipus crònic, oncològiques, etc.

El projecte, finançat amb fons europeus, compta amb dos socis tecnològics que desenvolupen els dispositius, i dos socis clínics, amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu com a únic partner a Espanya.

El SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, juntament amb el Centre Hospitalari i Universitari de Coimbra, seran els encarregats de dur a terme un assaig clínic amb dos dispositius de nova creació dissenyats per millorar els tractaments de teràpia intravenosa actuals. Es tracta de l’innovador projecte europeu SAFE-Infusion, en el qual el Parc Sanitari serà el soci clínic a Espanya.

El projecte, finançat amb fons europeus, compta amb la col·laboració de diverses entitats internacionals: Tada Medical AB, entitat que coordina el projecte i Tessen Solutions Limited (Gasgon Medical). A Portugal, el partner clínic és el Centro Hospitalar e Universitário de Coimbra E.P.E.

Pel que fa al lideratge del projecte al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el doctor Ramon Mir és el cap del grup d’investigació de seguretat de l’usuari, amb un equip integrat per personal d’Infermeria i de la Unitat d’Innovació.

ReLink i AirVault, dos dispositius per a una teràpia intravenosa precisa i segura

El projecte europeu SAFE-Infusion treballa en el desenvolupament de dos dispositius innovadors, ReLink i AirVault, ambdós dissenyats per minimitzar riscos a les infusions intravenoses actuals, i aconseguir una teràpia intravenosa més precisa i segura, tant per als professionals de la salut com per a les persones ateses.

D’una banda, ReLink és un dispositiu que anirà lligat al catèter intravenós per tal d’evitar arrencades accidentals del catèter si l’usuari fa una estrebada. Això permetrà estalviar dolor i evitar la interrupció del tractament, entre d’altres. En el cas del SJD Hospital de Sant Boi, un estudi observacional dut a terme per l’equip del doctor Mir va concloure que l’arrencament de vies, motivat en alguns casos per síndromes confusionals, era un problema habitual a l’hospital.

D’altra banda, i en línia amb l’anterior, cal parlar d’AirVault, un dispositiu que detectarà i eliminarà les microbombolles d’aire nocives que, accidentalment, passen de la via al torrent sanguini i que poden ser l’origen de diverses patologies.

Un cop patentades, aquestes dues tecnologies ajudaran a reduir costos hospitalaris, permetent l’administració per via intravenosa de forma segura en tots els entorns, també a la llar, reduint així esdeveniments adversos, riscos laborals i mitigant la càrrega ambiental dels residus de plàstic i la petjada de carboni.

El SJD Hospital de Sant Boi, punt de trobada a Europa de partners tecnològics i clínics

Els partners del projecte SAFE-Infusion es van reunir el passat mes d’octubre a les instal·lacions del SJD Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La trobada, que es va desenvolupar en dues jornades, va permetre presentar la tecnologia innovadora als professionals del centre i decidir protocols sobre la seva implementació durant l’assaig clínic multicèntric que es durà a terme al Parc Sanitari i, també, al Centre Hospitalari i Universitari de Coimbra.

A finals de març de 2022 es va produir una segona trobada, a Estocolm, on socis tecnològics i clínics van unificar idees, optimitzar esforços, fixar recursos i conèixer els avenços dels dispositius.

L’inici de l’assaig clínic al SJD Hospital de Sant Boi i al centre de Coimbra està previst per a principis de 2023.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search