SOM Salut Mental 360, una nova plataforma web de referència en l’àmbit de la salut mental

 a Projectes, Uncategorized

Aquest portal està impulsat pels centres de Sant Joan de Déu a Sant Boi (Parc Sanitari Sant Joan de Déu), Esplugues (Hospital Maternoinfantil) i Lleida (SJD Terres de Lleida), a més de SJD Serveis Socials i SJD Solidaritat.

La pàgina s’estrena amb un monogràfic sobre l’impacte emocional de la covid-19 i oferirà un ‘webinar’ sobre els processos de dol aquest 14 de juliol.

Sant Joan de Déu (SJD) té previst posar en marxa la segona quinzena de juliol la plataforma SOM Salut Mental 360, un portal que vol ser un referent nacional i internacional en temes de salut mental, des d’una perspectiva empoderadora i centrada en els drets humans, establint noves relacions entre els diferents agents socials implicats.

Des d’una visió de 360 graus, s’adreçarà a la població general, però també a la persona atesa i el seu entorn, als especialistes d’aquest àmbit i als professionals d’altres sectors, com els docents, els cuidadors o el voluntariat. I ho farà des de la proximitat, amb vocació d’innovar i donar un servei de qualitat.

SOM Salut Mental 360

Els impulsors d’aquesta iniciativa són els centres de SJD a Sant Boi (Parc Sanitari Sant Joan de Déu), Esplugues (Hospital Maternoinfantil) i Lleida (SJD Terres de Lleida), a més de SJD Serveis Socials i SJD Solidaritat.

La nova plataforma ha comptat des del primer moment amb la participació d’associacions de familiars i en primera persona, en un procés de cocreació i codisseny, per tal de definir un portal que respongui a les necessitats actuals de la ciutadania, agents d’interès i dels públics diana d’aquesta.

Els principals objectius d’aquest nou recurs són promoure la salut mental, informar amb rigor i senzillesa, empoderar l’usuari, sensibilitzar, acompanyar i ser un punt de trobada orientat al servei de tota la població.

Monogràfic covid-19 i salut mental

En un primer moment, SOM Salut Mental 360 se centrarà en la covid-19 i el seu impacte en la salut mental de la societat, per donar resposta a l’emergència sanitària, social i econòmica que està produint la pandèmia. En aquest sentit, diferents estudis apunten ja que la salut mental del 46% dels ciutadans del nostre país està en risc per aquesta crisi, i que l’impacte psicològic de la quarantena  serà rellevant i previsiblement de llarga durada, especialment entre la població més vulnerable.

Aquesta pròxima setmana es farà el prellançament de la plataforma, amb el desenvolupament de webinars setmanals que després s’inclouran en el portal, junt amb vídeos divulgatius, testimonials, consells i enquestes. Tots aquests continguts formaran part d’aquest monogràfic sobre la covid-19 i el seu impacte emocional en el benestar de la població.

El primer d’aquests webinars es farà el pròxim dimarts 14 de juliol. Podeu fer la vostra inscripció clicant en aquest enllaç.

com_plataforma_salut_mental_2

Posteriorment, a partir del setembre i fins al desembre del 2020, es faran continguts específics coincidint amb el dia mundial de la prevenció del suïcidi i el dia mundial de la salut mental, entre d’altres.

El llançament oficial de SOM Salut Mental 360, es durà a terme a l’inici del 2021 i ja inclourà espais web de diferents trastorns, com el TCA (trastorns del comportament alimentari), la psicosi o la prevenció del suïcidi. Es posaran a l’abast dels usuaris un conjunt de recursos útils, com grups d’ajuda mútua, formació, articles, podcast, infografies i altres funcionalitats interactives. També preveu fer observatoris sobre temes de rellevància social relacionats amb la salut mental.

.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search