Torna el congrés europeu sobre salut mental de la dona, psicosi i gènere

 a Esdeveniments, Recerca, Salut mental

La IV trobada, que se celebra a Barcelona els pròxims 9 i 10 de març, pretén continuar posant de manifest la necessitat d’abordar la psicosi amb perspectiva de gènere.

El congrés respira lideratge, innovació i recerca de la mà d’investigadores internacionals de prestigi en el camp de la psiquiatria i la psicosi, amb més de 20 ponents.

Al comitè organitzador local, que està format per onze persones, hi participen la Dra. Judith Usall Rodié, la Dra. Susana Ochoa Güerre i la Dra. Elena Rubio Abadal, professionals de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i investigadores.

Els pròxims 9 i 10 de març, el Grup Català de Treball i Recerca en Dona i Salut Mental, de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, organitza a Barcelona la quarta edició de l’European Meeting on Women’s Mental Health, Psychosis and Gender, la trobada europea sobre salut mental de la dona, psicosi i gènere.

En les darreres dècades, l’àmbit del gènere i la psicosi ha generat un gran interès i ha impulsat la recerca en la comunitat científica. Les formes en què les dones i els homes expressen la psicosi probablement es modulen a través d’una varietat de factors relacionats amb els gens, les hormones i l’entorn. Aquesta és, presumiblement, la raó per la qual les dones experimenten el mateix trastorn de manera diferent, i el per què les dones i els homes mostren una resposta diferent dels medicaments i als tractaments no farmacològics.

L’objectiu principal d’aquesta quarta edició, després dels congressos celebrats el 2015, 2017 i 2020, és actualitzar els coneixements sobre diverses qüestions relacionades amb el gènere, les dones i la psicosis, de la ma d’investigadores i investigadors internacionals de prestigi.

Un programa científic ambiciós i prestigiós, amb nom de dona

El IV European Meeting on Women’s Mental Health, Psychosis and Gender presenta un programa, durant dos dies, farcit de ponències, simposis, comunicacions orals i pòsters que tracten temes relacionats amb el gènere i la psicosi amb més de 20 professionals.

Destaquen les tres ponències principals, de la ma d’investigadores de prestigi com Dra. Iris Sommer (UMC Utrecht, Països Baixos), Dra. Alison Brabban (NHS, Anglaterra) o Dra. Giulia Cattarinussi (King’s College de Londres), que versaran sobre aspectes com les diferències de sexe i gènere en el tractament de la psicosi, la neurobiologia de la psicosi postpart, o consideracions de gènere en la teràpia cognitiu-conductual per a la psicosi.

Així mateix, es duran a terme cinc simposis al voltant de temàtiques com la salut mental forense en les dones, el tractament del trauma psicològic en dones amb psicosis, diferències de gènere en la resposta al tractament psicològic, entre d’altres.

El programa també ha reservat un espai per a 10 comunicacions orals, de les prop de cinquanta que s’han rebut, i que seran exposades en format pòster.

Recerca, lideratge i innovació, l’adn de les investigadores del comitè organitzador

Al comitè organitzador local hi participen un total d’onze professionals i investigadors de prestigi, entre els quals la Dra. Judith Usall Rodié, que n’és la presidenta, la Dra. Susana Ochoa Güerre i la Dra. Elena Rubio Abadal, totes elles professionals de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i investigadores.

A més, la Dra. Judith Usall Rodié ha estat recentment nomenada presidenta-electa (vicepresidenta) de la International Association for Women’s Mental Health (IAWMH), la Societat Internacional de Dona i Salut Mental, que té l’objectiu de millorar la salut mental de les dones de tot el món.

L’edició de l’European Meeting on Women’s Health, Psychosis and Gender d’enguany compta amb la novetat d’un comitè científic internacional, format per investigadores de renom com la Dra. Prabha Chandra, presidenta de la International Association for Women’s Mental Health (IAWMH), la Dra. Anita Riecher-Rössler, antiga presidenta de la IAWMH, la Dra. Mary V. Seeman, professora emèrita al Departament de Psiquiatria de la Universitat de Toronto, o la Dra. Montserrat Fusté, psiquiatra perinatal a NELFT NHS Foundation Trust de Londres i antiga resident del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

La trobada europea es durà a terme a l’Auditori de l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona, i en aquest enllaç encara es poden realitzar les inscripcions.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search