Torna la cita anual de la Nit Europea de la Recerca 2021

 a Esdeveniments, Institució
  • Del 21 al 24 de setembre, sota el lema “Recerca pel canvi” pretén apropar tant la ciència i la innovació, com els seus protagonistes, al públic de totes les edats en un format senzill, lúdic i divertit.
  • Aquest any compta amb la participació de diferents professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: les Gemma Riquelme Alacid i Sara Siddi, i el bibliotecari, Marcos Catalán

Setembre ens porta una cita anual amb la ciència: la Nit Europea de la Recerca. Es tracta d’un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horizonte 2020. Com cada any, aquest esdeveniment se celebra de forma simultània en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa.

L’objectiu és apropar la recerca i la innovació gràcies a la participació d’investigadors i investigadores, de diferents disciplines científiques, al públic de totes les edats amb xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.

A Catalunya ja fa més de dos anys que s’organitza aquest gran esdeveniment tot oferint més de 200 activitats divulgatives en diverses seus dels cinc nodes principals del territori català: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic. Sota el lema, “Recerca pel canvi” es vol transmetre la importància de la recerca de les institucions catalanes i la seva repercussió en el nostre dia a dia.

L’edició del 2020, tot i la pandèmia i les restriccions que se’n van derivar, va aplegar més de 250 activitats online, tant en directe com per diferit, que es van recollir al canal de Youtube de l’esdeveniment. Enguany, tindrà lloc la setmana del 21 al 24 de setembre i es combinaran activitats presencials i online. Si vols assistir-hi, hauràs de registrar-te amb antelació.

 

Com ja és habitual, la Nit Europea de la Recerca comptarà amb la participació de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu:

Motivacions i obstacles sobre l’adherència de les noves tecnologies en depressió i biomarcadors de la recaiguda en depressió del grup Epidemiologia dels trastorns mentals i de l’envelliment. Xerrada de divulgació científica sobre què és la depressió i en què consisteix l’estudi RADAR-CNS

Aprèn a saber en qui pots confiar: fiabilitat de les fonts d’informació en salut a Internet. Xerrades de divulgació científica sobre cervell i intel·ligència, i sobre Educació, sociologia i aprenentatge

  • A càrrec de Marcos Catalan, bibliotecari del Parc Sanitari Sant Joan de Déu
  • Data: Dimecres 22 de setembre a les 17:15h – 18:15h
  • Lloc: Centre Cívic Vil·la Urània

 

Podeu consultar el programa, amb totes les activitats d’accés lliure i gratuïtes, en aquest enllaç: https://lanitdelarecerca.cat/

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search