Un cirurgià italià entre nosaltres

 a Institució
“És la primera vegada que realitzem una col·laboració d’aquestes característiques i la veritat, està sent una gran experiència tant nivell professional com personal”, comenta el Dr. David Parés, Cap del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital General del Parc Sanitari.
El Dr. Pascuale Carnuccio treballa en l’Hospital que l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu té a Roma, Hospital que, fins fa poc, era també la seu del General de la Orde. Tot i el bon nivell de cirurgia tradicional que es manté a l’Hospital de Roma, el Dr. Carnuccio assegura que “la cirurgia laparoscòpica no està gaire desenvolupada i aquest ha estat un dels motius de la meva estància a Sant Boi. Vull créixer a nivell professional i viure una nova experiència fora de Roma”.
Des que va acabar els seus estudis l’any 2004, el Dr. Pascuale Carnuccio ha volgut sortir del seu país per tal d’adquirir nous coneixements, enfrontar-se a noves cultures i idiomes, buscar nous estímuls i obrir la seva ment. “El perill pels cirurgians és pensar que tot lo que nosaltres fem a nivell individual és lo millor del món. Al contrari, ens hem de posar sempre en discussió pel bé dels usuaris”.
Com va arribar fins a l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu? “Buscant per Internet els Hospitals que l’Orde té al món, em va fascinar les instal·lacions d’aquest Hospital. La primera vegada que el vaig veure va ser impressionant… Tenia la sensació d’estar en una pel·lícula… És un Hospital molt modern, obert, amb molta llum… És molt diferent a l’Hospital de Roma on treballo”. Des de primera hora, va decidir que volia venir a l’Hospital General del Parc Sanitari i va contactar, inicialment, amb el Germà Provincial Pascual Piles. Aleshores és va engegar la maquinaria i, un any desprès i una vegada complerts tots els tràmits necessaris, va complir el seu somni i des de la primera setmana de setembre està treballat aquí a Sant Boi.
Durant tot el procés, va tenir l’oportunitat de contactar i conèixer el Dr. David Parés, Cap del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, i on ara treballa el Dr. Carnuccio: “He estat molt ben rebut tant pel Dr. Parés com per la resta de companys. Hi ha una gran unió entre tots i m’ha sorprès positivament l’activitat diària del servei, la manera de treballar, les tecnologies que es fan servir i el respecte que hi ha entre tots. Això millora, sens dubte, l’atenció i l’assistència que oferim als usuaris i els seus familiars. A més, el Dr. Parés és un gran professional dins el quiròfan i té una molt bona capacitat docent. Estic segur que aconseguiré el meu objectiu i adquiriré una bona experiència en cirurgia laparoscòpica avançada”.
El Dr. Pascuale Carnuccio s`ha integrat tant bé en l’equip de treball que fins i tot col·labora en temes de recerca que porta a terme el servei. Concretament, està treballant en els aspectes tècnics de cirurgia laparoscòpica del càncer colorrectal, una de les línies internes del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu.
El Dr. David Parés també en fa una valoració molt positiva d’aquest intercanvi d’experiències entre professionals: “Porta només tres setmanes entre nosaltres i s’ha de destacar el seu esforç tant a nivell professional com a nivell d’idioma i d’implicació amb el grup. Se li veu brillant en la seva manera de pensar i està a l’alçada en tot moment. Tot i ser la primera vegada que portem a terme una col·laboració conjunta de tants mesos, l’experiència està sent molt positiva i no descartem repetir-ho o, perquè no, potser és un dels membres del nostre Servei qui viatja fora…”.
Crida l’atenció l’esforç que el Dr. Pascuale Carnuccio està fent respecte l’idioma. Parla castellà de manera fluida i el català ja l’entén força bé. Fet que s’ha de destacar donat que ha aprés de forma autodidàctica i gràcies a la televisió.
Viu a la Cúria, aquí al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i el que ja coneix de Barcelona, l’ha enamorat: “Està sent una gran experiència i espero que es pugui repetir més endavant. Estic molt content”.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search