Professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu participen com a docents al curs “Suport entre iguals”, de la Universitat de Vic

 a Institució, Projectes, Salut mental

L’objectiu del curs universitari “Suport entre iguals” és formar i acreditar persones amb experiències amb problemes de salut mental i recuperació per tal que es puguin incorporar en equips assistencials d’atenció a la salut mental.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu serà un dels llocs on els participants podran realitzar les pràctiques incloses en la formació.

La iniciativa és fruit de l’aliança estratègica entre Osonament, la Fundació Althaia i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya amb el suport de la Fundació “la Caixa”, qui fa una aportació econòmica de 30.000 euros i subvenciona el curs.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al projecte “Suport entre iguals”, un programa d’inserció laboral de persones que conviuen amb un trastorn mental que els forma i acredita per tal que puguin incorporar-se en equips assistencials a la salut mental. La finalitat és facilitar la inclusió social d’altres persones que es troben en una situació similar i obrir la porta d’un nou mercat laboral a un col·lectiu amb dificultats d’inserció.

La posada en marxa d’aquesta formació universitària és fruit de l’aliança estratègica de tres entitats de referència del territori en els àmbits de l’atenció a la salut mental i de l’activitat acadèmica i el coneixement : Osonament, la Fundació Althaia i el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC, amb el suport de la Fundació “la Caixa”, que, a través de CaixaBank, fa una aportació econòmica de 30.000 euros que permet subvencionar una part d’aquest curs.

A més, en aquesta ocasió, les tres entitats impulsores han sumat complicitats amb altres organitzacions com són el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ActivaMent Catalunya, la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona – VEUS i l’associació Emilia Barcelona per tal de fer realitat el projecte. La iniciativa s’emmarca en l’activitat científica de la Càtedra de Salut Mental i del Grup de Recerca (GR) en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS).

La creació d’aquest curs universitari dona continuïtat al projecte Peer to peer, que es va portar a terme l’any 2019 com a prova pilot i que va ser un èxit. Aleshores, les persones que hi van prendre part van seguir un itinerari formatiu no reglat i també una part d’experiència com a agents de suport entre iguals.

Suport entre iguals: un curs universitari subvencionat de 15 crèdits

El curs, que s’iniciarà al mes de març, consta de 15 crèdits que inclou 56 hores de docència teòrica i 65 hores de pràctica. L’equip docent està format per professionals sanitaris del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Fundació Althaia i Osonament; professors de la UVic-UCC i membres de l’associació Emilia, ActivaMent i la federació VEUS; que aplicaran una metodologia que combina teoria amb dinàmiques participatives i grupals. Les pràctiques externes incloses en el programa formatiu es faran al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Fundació Althaia i Osonament.

Per a més informació podeu fer clic en el següent enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search