Una comunicació sobre migració i salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, premiada al congrés nacional d’infermeria de salut mental

 a infermeria, Salut mental

El congrés va aplegar més de 1200 professionals de la infermeria i s’hi van exposar més de 900 treballs.

La investigació “Trauma, discriminació social percebuda, aculturació i salut mental: impacte a la qualitat de vida” de la infermera especialista Helena Sainz, guanya el segon premi de les comunicacions orals.

El passat mes de març l’Associació Espanyola d’Infermeria de Salut Mental (AEESME) va celebrar a Torremolinos, Màlaga, la XL edició del seu congrés sota el lema “Ciència, humanitat i compromís: 40 anys de l’AEESME”.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu hi va participar amb un ampli nombre de professionals de la infermeria de salut mental, que van presentar fins a 23 treballs sobre àmbits diversos com la salut mental penitenciària, intervencions formatives en professionals de salut mental o metodologia infermera en les diferents unitats del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, entre d’altres.

El treball d’investigació “Trauma, discriminació social percebuda, aculturació i salut mental: impacte a la qualitat de vida” presentat per Helena Sainz, infermera especialista de salut mental al Parc Sanitari SJD i investigadora del grup Impacte i factors de risc dels trastorns mentals, va rebre el segon premi en la categoria de comunicacions orals.

En aquesta comunicació oral es van presentar els resultats de l’estudi “Benestar i Salut Post-Migració: Detecció de Necessitats Psicosocials i Sanitàries” (II IN 180803 EN 162 FA 01), del projecte Migrasalud co-liderat per la Dra. Paula Cristóbal Narváez, el Dr. Josep Maria Haro i la Dra. Yolanda Osorio, on participen membres de la Unitat de Docència, Recerca i Innovació i del Servei d’Atenció en Salut Mental per a població Immigrada (SATMI) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Aquest projecte té com a objectiu conèixer les necessitats sociosanitàries de la població migrant per a promoure un abordatge terapèutic adequat i eficaç culturalment i que, en definitiva, permeti estudiar i promoure el benestar i la salut de les persones migrants.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search