La culpa, emmarcada en l’àmbit de la salut, centra la XVIII Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER)

 a Uncategorized

Sota el lema ‘Com guarir la culpa?’, la jornada reunirà professionals experts en psicologia, espiritualitat, educació social i neurologia

La cita tindrà lloc el pròxim 10 de novembre a l’Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

La culpa, viscuda des del context de salut i vinculada al patiment en l’àmbit psicològic, sociològic, espiritual i funcional, serà el tema principal de la XVIII Jornada del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que se celebrarà el pròxim 10 de novembre a l’Auditori del Centre Social.

Les connexions existents entre malaltia i patiment són cada vegada més evidents i generen gran interrogants. Es pateix perquè s’emmalalteix, però el patiment pot ser també causa de malaltia? Serà que, amb certa freqüència, els problemes que abordem mèdicament tenen el seu origen en malestars relatius, no a cap malaltia, sinó a una manera problemàtica d’estar al món o, més ben dit, de no saber-hi estar?

Segons la visió de les diferents tradicions religioses i filosòfiques existeixen dos tipus de patiments: un natural i irrenunciable, i un altre artificial i optatiu, com a resultat de la nostra relació amb els fets dolorosos que ens ocorren. Amb totes aquestes qüestions sobre la taula, s’abordarà en aquesta jornada el concepte de la culpa i el seu vincle amb alguns dels malestars de l’ésser humà.

Professionals de diferents àmbits aportaran diversos punts de vista al voltant de la culpa

La jornada, que es desenvoluparà entre les 9 h i les 14 h, comptarà amb diverses ponències, on es tractaran temes com el paper de la culpa en les diverses cultures i tradicions espirituals, i una taula rodona moderada per Antoni Boix, responsable del SAER, on diversos professionals debatran sobre culpa, salut i patiment.

La jornada, que té un caràcter anual, està pensada com un espai periòdic de trobada amb tothom que estigui interessat en la interacció del benestar espiritual amb la resta de benestars personals: el biològic, psicològic, emocional, social i relacional, amb la convicció que tots aquests estan interconnectats.

Podeu consultar el programa complet en el següent enllaç.

La jornada es realitzarà en format híbrid:

• Per inscriure-us presencialment cliqueu aquí.
• Per inscriure-us telemàticament cliqueu aquí.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search