Z Zurich Foundation dona més de 27.000 € al Parc Sanitari Sant Joan de Déu per a un pis de joves en risc d’exclusió social

 a Projectes

Gràcies a la col·laboració de Z Zurich Foundation amb l’Obra Social Sant Joan de Déu, 5 joves d’entre 14 i  23 anys, amb problemes de salut mental o addiccions, es beneficiaran d’un habitatge digne i suport psicosocial a la Unitat Terapèutica Els Til·lers del Parc Sanitari.

Una donació de 27.522 € ajudarà a impulsar el projecte “La meva llar” de l’Obra Social Sant Joan de Déu. És l’import resultant de monetitzar les 9.646 hores de voluntariat que els treballadors i treballadores de Zurich van fer durant el 2019.

Situat a Mollet del Vallès, el pis social està integrat en l’estructura professional del Centre Educatiu Els Til·lers del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Es tracta d’un habitatge adequat i adaptat per proporcionar suport i tutorització en el procés d’emancipació a joves en situació d’alt risc d’exclusió social que, a causa de conductes transgressores, han requerit la intervenció del sistema judicial de menors. Són joves que necessiten un ajut temporal per fer un itinerari i consolidar una transició adequada: des de la dependència pròpia de l’adolescent, a l’autonomia de l’adultesa.

Una visita a les Unitats Acompanya’m i Els Til·lers

Per conèixer el projecte, aquest dimecres part de l’equip de Responsabilitat Social Corporativa i del grup de voluntariat de la Z Zurich Foundation han visitat la Unitat Terapèutica del Centre Educatiu Els Til·lers i el pis, acompanyats per Maria Ribas, coordinadora de les Unitats Acompanya’m, de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i Til·lers, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Durant la visita, han pogut compartir una estona amb dos usuaris d’aquest habitatge. Un d’ells, en Yoel, va participar en la campanya de sensibilització per trencar estigmes sobre salut mental #JoHoCanvioTot, de l’Obra Social Sant Joan de Déu, i els ha mostrat el vídeo. Els joves que participen en el programa són protagonistes de la seva vida, que desitgen responsabilitzar-se de si mateixos. Amb aquest propòsit, un equip professional, format per un psicòleg clínic, un educador social i monitor en salut mental, es fa càrrec del seu acompanyament psicosocial. En el període 2020-2021 es preveu la vinculació al projecte d’entre 5 i 6 joves, en una estada mitjana d’entre 12 i 14 mesos.

Programes de col·laboració amb empreses

Aquest programa és un bon exemple de com les empreses poden col·laborar amb l’Obra Social Sant Joan de Déu. En el cas de Zurich Foundation, l’entitat focalitza els seus esforços de responsabilitat social corporativa en dos grans àmbits: d’una banda, consolidar les iniciatives de benestar i salut mental; per un altre costat, donar suport en desastres naturals relacionats amb el clima.

Aquesta col·laboració possibilitarà que els joves vinculats a “La meva llar” disposin d’un habitatge digne, un itinerari individual d’inserció social (que inclou activitats formatives, laborals, esportives i de lleure), suport professional per a la millora de les competències parentals del seu entorn familiar, i acompanyament en la vinculació als serveis de salut i socials, en la gestió dels seus drets com a ciutadans i en la recerca d’un habitatge digne.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search