1.500 persones inauguraran un nou tram de la Magic Line des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Projectes

La Magic Line és una mobilització ciutadana en forma de caminada solidària, organitzada per Sant Joan de Déu en favor de les persones en situació vulnerable.

Per primera vegada, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu forma part d’un nou recorregut de 25 km amb inici a Sant Boi de Llobregat. Les inscripcions disponibles, 1.500, ja estan totes exhaurides.

La cinquena edició de la Magic Line de Sant Joan de Déu arriba aquest diumenge 25 de febrer amb una novetat: el Parc Sanitari Sant Joan de Déu es converteix, per primera vegada, en punt d’inici d’un nou recorregut de 25 km i amb 1.500 participants. Com cada any a la caminada, la inscripció és per equips d’entre 5 i 20 persones que es proposen un repte econòmic a aconseguir, abans de la caminada, amb centenars d’accions per tot el territori.

La sortida d’aquest nou tram començarà dins el Parc Sanitari on els participants hauran de recórrer tres punts del recinte, com si es tractés d’una gimcana, abans d’iniciar el camí solidari. Durant el trajecte, diverses dinamitzacions s’encarregaran d’animar a totes aquelles persones que vulguin viure aquesta festa solidària, sigui fent camí o simplement gaudint de l’ambient de la jornada. Perquè com apunta l’Elisabet Carrasco, responsable de Desenvolupament Solidari del Parc Sanitari Sant Joan de Déu el més important de la Magic Line no són els quilòmetres, sinó les persones que hi participen.

Sota aquesta premissa, el Parc Sanitari s’encarregarà enguany, amb l’ajuda de voluntaris de la mateixa institució, de l’Escola Rubió i Ors, del Club d’Atletisme i de voluntaris anònims del carrer, entre d’altres, d’aconseguir que la Magic Line esdevingui un record inoblidable.

La jornada començarà amb un cafè hospitalari que donarà la benvinguda als participants, mentre passegen entre botigues solidàries i l’exposició de La Mirada de l’Altre, un projecte social i comunitari del programa Torrents d’Art del Parc Sanitari que lluita contra l’estigma que envolta la salut mental. A més, Torrents d’Art obsequiarà tothom amb un kit de cartonet, fils i instruccions, material prèviament elaborat per usuaris de salut mental i també amb la col·laboració de Lanas Katia que, en arribar a la plaça de la Catedral de Barcelona, punt final de la Magic Line, els participants penjaran en un mural a manera de missatge global i solidari.

Enguany, la Magic Line també recorrerà el parc de la Muntanyeta de Sant Boi, on la Cabuda, la mascota del Parc Sanitari, i un grup de batucada animaran els participants. La festa continuarà per diversos carrers de Sant Boi de Llobregat on, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i els tècnics de barri que han participat en l’organització de la caminada solidària, es podrà gaudir de moltes activitats. Així, la música d’el musicoterapeuta Pau Gimeno, acompanyat per usuaris de salut mental del Parc Sanitari, altres entitats santboianes com ara l’Escola Molí Nou, la Unió Esportiva Santboiana, el Museu de Sant Boi o les Termes romanes, també ompliran de color els carrers de la ciutat.

Finalment, el recorregut seguirà la llera del riu Llobregat on hi haurà un punt d’avituallament conduït pels voluntaris del Parc Sanitari, i entrarà a Barcelona per l’Hospitalet de Llobregat, sumant-se als 12.000 participants de la resta de recorreguts de la Magic Line.

Un esdeveniment esportiu de transformació social gràcies a la solidaritat

Enguany la Magic Line de Sant Joan de Déu arriba a la seva cinquena edició amb més de 900.000 euros recaptats que han ajudat a finançar més de 70 projectes, alguns dels quals es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu com ara la musicoteràpia, el teatre per a persones amb problemes de salut mental o programes de cobertura de necessitats bàsiques per a persones en situació de dependència.

Amb aquesta nova acció, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu diu sí a la mobilització solidària i ciutadana en favor de les persones més vulnerables i consolida, Sant Boi de Llobregat, com una ciutat saludable i sostenible.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search