Barcelona acull la 6a reunió del Projecte de Cooperació Europea de Ciència i Tecnologia “Towards an EU research framework on Forensic psychiatric care”.

 a Institució
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha acollit la 6a reunió del Projecte de Cooperació Europea de Ciència i Tecnologia, conegut com a COST Action Towards an EU research framework on Forensic psychiatric care i que s’emmarca en el 7è Programa Marc Europeu de Recerca. Per motius logístics, la reunió ha tingut lloc en les instal·lacions del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, durant els dies 20, 21 i 22 d’abril. Al llarg d’aquests tres dies, 40 representats de 19 països europeus han mantingut reunions de treball emmarcades en la recerca i la millora de l’assistència dels pacients que, a causa del trastorn mental que pateixen, es troben ingressats en institucions psiquiàtriques, forenses i/o penitenciàries, per la comissió d’un delicte i amb un període d’ingrés considerat de llarga estada.
Per assolir aquest objectiu, els membres representants dels diferents països europeus s’organitzen en 4 grups de treball sobre diferents àmbits. D’una banda,  el Working Group 1, centrat en determinar les característiques d’aquests pacients  el Working Group 2 té com a objectiu estudiar la “best practice” de l’assistència psiquiàtrica el Working Group 3 que investiga en l’àmbit de les necessitats i la millora de la qualitat de vida dels pacients i, per últim, el Working Group 4, que té com a fita implicar als pacients i als cuidadors en tots els àmbits d’actuació.
Dins del programa de tres dies de reunió, s’ha comptat amb la presència del Sr. Marc Cerón Riera, director general de Reparació i Execució Penal a la Comunitat, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i president de la Confederation of European Probation (CEP) des de 2010. Cerón va presentar la ponència: Alternatives Penal Measures – the “Catalan Model”.
També s’ha comptat amb la participació  del Sr. Stefan Priebe, de la Universitat Queen Mary de Londres, fundador de la Unit for Social and Community Psychiatry, unitat que va ser designada l’any 2012 com a Centre Col·laborador de la OMS per al Desenvolupament de Serveis en Salut Mental. Priebe va oferir la ponència: Changes of institutionalised mental Health care – findings and methodological challenges.
Els membres representats europeus van realitzar una visita a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya, situada al Centre Penitenciari de Brians 1, on van ser rebuts pel Dr. Jose Mª Otín, director adjunt de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, qui va donar la benvinguda en nom del PSSJD i va presentar les línies d’assistència i de recerca de la institució.
El Dr. Vicenç Tort, coordinador de la Unitat Polivalent de Quatre Camins va explicar als assistents a la visita, la configuració de la xarxa psiquiàtrica penitenciària de la nostra institució.
L’èxit d’aquest esdeveniment ha estat possible gràcies al suport de la Direcció Mèdica del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Fundació Sant Joan de Déu i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Agraïment, també, a la Direcció del Centre Penitenciari Brians 1, així com al Dr. Álvaro Muro i als professionals de la UHPP-C per la seva inestimable col·laboració en la realització de la visita a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya.
Per a més informació sobre aquest projecte, podeu fer clic aquí.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search